Ester Karuse näeb sotsidega liitumises võimalust madalapalgaliste eest seismiseks (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Keskerakonnast lahkunud riigikogu liikmed andsid pressikonverentsi. Ester Karuse.
Keskerakonnast lahkunud riigikogu liikmed andsid pressikonverentsi. Ester Karuse. Foto: Konstantin Sednev

Seni 13 aastat Keskerakonna liige olnud Ester Karuse lahkus reedel erakonnast ja liitus koos kolme teise lahkujaga Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga. Tema sõnul on nüüdne olukord hea võimalus sotside positsiooni tugevdamiseks ja ühtlasi senisest edukamalt madalamapalgaliste eest seismiseks.

Valgast pärit Karuse sõnas, et ei näe hetkel sotsiaaldemokraatidega liitumisega seoses murekohti, kuna ühisosa on ideoloogiliselt piisavalt suur. «Ma probleemi ei näe, maailmavaateliselt oleme tõesti väga sarnased. Kõik tundub hästi olevat.»

Kui tavapäraselt on sotsiaaldemokraadid saanud valimistel Riigikogus kohti umbes 10 jagu, siis nüüd kasvab nende esindus 13 liikmeni. Karuse sõnul loodab ta, et Keskerakonnast tulijad tugevdavad sotside positsiooni. «Need maksutõusud, mis on juba tehtud – ma ei pea neid õigeks. Aga poliitiline reaalsus on see, et 38 kohta on täna Reformierakonnal. On hästi tore, et saame sotside jõuõlga suurendada ja nende teemad lauale tuua. On oluline seista nende inimeste eest, kes teenivad Eesti keskmisest madalamat palka. Valgas ja Kagu-Eestis on see ülioluline just nende inimeste eest seista. Ühine teema on ka astmeline tulumaks. Oleks natuke naiivne loota, et saame selle läbi suruda, aga see ei tähenda, et ei oleks võimalik muid meetmeid rakendada. Kuidas lahendame selle, et need, kes teenivad näiteks 1200 eurot, hakkavad maksuküüru kaotamisest võitma kuus senti? Samas see läheb riigile maksma tohutu summa.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles