Põlva haigla erakorralise meditsiini osakonna juhina alustas Annika Uue

LEPM
Copy
Põlva haigla erakorralise meditsiini osakonna juhina alustas Annika Uue.
Põlva haigla erakorralise meditsiini osakonna juhina alustas Annika Uue. Foto: Madis Perli

Alates 1. jaanuarist alustas Põlva Haigla erakorralise meditsiini osakonna juhatajana tööd Annika Uue, kes juhtis varem Tartu Ülikooli Kliinikumi EMO.

Erakorralises meditsiinis juba 25 aastat töötanud Annika Uue toob Põlva Haiglasse väärtuslikke teadmisi ja kogemusi, et muuta Põlva Haigla EMO konkurentsivõimeliseks ja kvaliteetseks kiire arstiabi keskuseks.

Põlva Haiglaga ristusid Uuel teed juba varem, kui 2022. aasta 1. juulist alustas ta tavalise kliinilise tööga Põlva Haigla EMOs. Ligi poolteist aastat hiljem tuli aga võimalus asuda osakonda juhtima, olles selleks ajaks vedanud kolm aastat Tartu Ülikooli Kliinikumi EMO.

Annika on pärit Tartust, kuid elab Elva külje alla 50-minutilise autosõidu kaugusel Põlvast. Tartu Ülikoolis peale arstiõpingute lõpetamist, läbis ta erakorralise meditsiini residentuuri. Lisaks Põlva Haiglale on ta 1999. aastast väikse pausiga töötanud Tartu Kiirabis ja 2000. aastast Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnas.

„Põlva haigla on mõnus väike haigla. Siin on sõbralikud inimesed. On näha, et praegused EMO töötajad tahavad ennast arendada ja see motiveeris ka mind Põlva haiglaga tihedamalt siduma,“ ütles Uue.

Samuti tundus Uuele põnev käimasolev EMO ehitus ja võimalus oma silma järgi süsteemi luua, milline EMO peaks olema.

„Suures plaanis on EMO töökorraldus haiglates üldjoontes sarnane ja patsiendi käsitlus sama. Meil on hea tasemega EMO, inimesed ja teadmised on olemas. Meil on head võimalused abiarstidele, kes on üldjuhul neljanda kursuse arstitudengid, andes neile iseseisva ja praktilise töö kogemust,“ sõnas Uue.

Uue unistab sellest, et Põlva Haiglas saaks samaväärset kiiret abi kui näiteks Tartu Ülikooli Kliinikumist.

„Kui jõuame 10 aasta jooksul nii kaugele, siis oleks väga hästi. Meil on tasemel EMO ja seisan selle eest, et meile jääks lähedane ja kodune ravivõimalus püsima,“ ütles värske EMO juht Annika Uue.

2023 aastal sai Põlva Haigla erakorralise meditsiini osakonnas abi 6003 inimest, mida on üle 100 inimese rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles