Tõrva kultuuripreemiad leiavad omaniku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
MTÜ Hummuli Arenduse juhatuse liige Maire Riit
MTÜ Hummuli Arenduse juhatuse liige Maire Riit Foto: Tiit Loim

Tõrva vallas on traditsiooniks saanud jagada kultuuripreemiaid isikutele ning kollektiividele, kes kultuuri alal saavutanud silmapaistvaid tulemusi. Üle-eelmisest aastast antakse välja kaks sellist autasu: peapreemia ning preemia uuele tulijale.

Kandidaate saab esitada 15. jaanuarini. Kirjalikud ettepanekud tuleb saata vallavalitsusse või digitaalselt allkirjastatuna vallavalitsuse e-posti aadressile märksõnaga «Tõrva valla kultuuripreemia».

Kirjalik ettepanek peab sisaldama andmeid esitatava isiku või kollektiivi kohta (nimi, aadress/e-post, kontakttelefon), ülevaadet kultuurialasest tegevusest, argumenteeritud põhjendust ning esitaja kontaktandmeid. Samuti tuleb lisada, kas kandidaat esitatakse peapreemiale või uue tulija preemiale.

Samuti saab kandidaate esitada valla kodulehel oleva e-vormi kaudu.

Peapreemia suurusega 1000 eurot määratakse isikule või kollektiivile, kelle töö ja saavutused aastate jooksul on kaasa aidanud kultuuriväärtuste loomisele Tõrva vallas, kujundades sellega valla mainet. Mullu pälvis selle autasu naisansambel Hermes.

Uue tulija preemia määratakse isikule või kollektiivile, kelle uus ettevõtmine või teos on märkimisväärselt rikastanud valla kultuurielu ja kes paistab silma loominguliste tulemustega. Summa suurus on 500 eurot. 2023. aastal sai salle autasu Maire Riit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles