Vallavõim soovib kuluka rahvamaja asemele uue ehitada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Esialgse joonise kohaselt hakkaks rahastuse saamise korral Tsirguliina uus rahvamaja välja nägema selline.
Esialgse joonise kohaselt hakkaks rahastuse saamise korral Tsirguliina uus rahvamaja välja nägema selline. Foto: Ribbon Consult OÜ

Valga valla ülalpeetavatest hoonetest kõige suurema küttekuluga ruutmeetri kohta on Tsirguliina rahvamaja. Seetõttu loodab vald selle asemele ehitada uue, mis kerkiks aleviku kooli kõrvale.

Tsirguliina rahvamaja valmis muinsuskaitseameti andmeil 1967. aastal. See on toonasele ajale omaselt ehitatud heledatest tellistest ja nagu valla andmetest selgub, ei hiilga just säästlikkusega. Õliküttel 565-ruutmeetrise hoone küttekulud on asevallavanem Kaupo Kutsar sõnul valla hoonetest ruutmeetri kohta suurimad – eelmisel aastal umbes 34 eurot ruutmeetri kohta, aastas tegi see küttekuluks 19 087 eurot.

Eelnev ongi ka suurim põhjus, miks päevakorrale on kerkinud uue hoone ehitamine. Variant oleks ka olemasolevat maja renoveerida, ent nagu kirjas rahvamaja arengukavas 2027. aastani, on seal vaja suuri töid: katuse vahetus ja pööningu soojustamine, fassaadi remont ja/või soojustamine, saali ventilatsioonisüsteemi loomine, abiruumide remonttööd ja veel hulk teisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles