Galerii Tartu 2024 kultuuripealinna aastale anti avapauk Valgas

Copy

Valgal oli reedel au olla Tartu 2024 esimese avamispeo asupaigaks. Sellega tõmmati käima Tartu kultuuripealinnaks olemise aasta, kuhu on kaasatud ka 19 teist piirkonna omavalitsust.

Algselt väliüritusena plaanitud pidu peeti Valga spordihallis, et käre külm inimesi kohale tulemast ei takistaks. Peol astusid üles Lõuna-Eesti muusikud. Lõuna-Eestis sündinud muusikute kollektiiv Angus süstis talvisesse kaamosesse suvist reggae- ja skamuusikat. Nendega liitus laval Valgast pärit jazzitalent Karmen Rõivassepp, kes lööb laineid Taanis. Lavale astus ka Läti DJ Magnuss Eriņš.

Sihtasutuse Tartu 2024 juht Kuldar Leis lausus, et kultuuripealinna peamine avamispidu ootab küll alles ees 26. jaanuaril Tartus, aga üsna värske mõttena võttis korraldusmeeskond kavasse avamispeod ka teistes Tartu lähedal asuvates maakonnakeskustes. «Koostöö omavalitsuste vahel, kelleks on Tartu linn pluss 19 valda, on olnud hea ja tihe. Et kogu Lõuna-Eesti oleks hästi hõivatud, selle tõttu sai ka maakonnakeskuste avapidude sari üsna hiljaaegu välja mõeldud. Alguses seda plaanis ei olnud, tavaliselt on üks suur pidu ja ongi kõik,» rääkis Leis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles