Kõrgetasemeline võistlus toob Otepääle üle 200 suusataja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Harald Oestberg Amundsen 2022. aastal Otepääl Skandinaavia karika etapil
Harald Oestberg Amundsen 2022. aastal Otepääl Skandinaavia karika etapil Foto: Tarmo Haud

Tehvandi spordikeskuses leiavad nädalavahetusel aset Skandinaavia karikavõistlused murdmaasuusatamises. Kavas on klassikasprint ja eraldistardist sõidud nii klassikalises kui vabatehnikas.

Rahvusvahelise suusaliidu FIS Scandinavian Cup on murdmaasuusatamises tähtsuselt teine võistlus maailmakarikasarja järel. Norrakate, rootslaste ja soomlaste hulgas on jõuproovile oodata väga kõrgetasemelist seltskonda. Nendele riikidele on Skandinaavia karikavõistlused eriti suure tähtsusega, sest võitjad saavad otsepääsmena lisakoha maailma­karikaetappidele.

2022. aastal Skandinaavia karikavõistluste Otepää etapil võistelnud sportlastest on mitu praeguseks maailma absoluutses tipus. Näiteks 13. veebruaril 2022 Otepääl 15 kilomeetri klassikadistantsil võidutsenud Harald Oestberg Amundsen juhib murdmaasuusatamise tänavust maailmakarikasarja.

Osalema on oodata ligi 200 sportlast seitsmest riigist. Lisaks Eestile Soomest, Rootsist, Norrast, Lätist, USAst ja Austraaliast.

Võistluse korraldajate sõnul on ettevalmistused kulgenud sujuvalt. «Lumega on sel aastal väga hästi ning selle pärast pole eriti muretsema pidanud. Kui eelmisel korral kaks aastat tagasi oli suurim katsumus viia läbi laustestimine koroonapandeemia tõttu, siis sellelgi korral ei pääse me testimiseta. Kuid seekord kuuluvad testimisele kõigi sportlaste suusad,» selgitas korralduskomitee juht Kristjan Külm.

Nimelt kontrollitakse esimest korda Eestis FISi fluorimäärete keelu järgimist. Suuski testib FISi sertifikaadiga spetsialist vastava aparaadiga, mis saabub otse Tour de Skilt.

«Korraldajatena oleme sellise FISi toetusega väga rahul,» lisas võistluse kaaskorraldaja Ave Nurk. «Kuna testiaparaadi soetamine ei ole meile finantsiliselt jõukohane, saame FISi aparaadi kasutamisega tagada võistluse reeglitepärase läbiviimise võrdse konkurentsi tingimustes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles