Võru koorid esitasid ERMis näärioratooriumi

Copy
Võru meeskoor on vanim koor linnas. Kontsertmeistrina tegi kaasa Piret Rips-Laul, teadustaja oli Tea Kõrs.
Võru meeskoor on vanim koor linnas. Kontsertmeistrina tegi kaasa Piret Rips-Laul, teadustaja oli Tea Kõrs. Foto: Malle Elvet

Eesti Rahva Muuseumis kõlas kolmekuningapäeval üks helilooja Urmas Sisaski esimesi kooridele kirjutatud suurvorme «Näärioratoorium». Kaheksaosaline teos kooridele, solistidele ja instrumentaalansamblile on loodud ajal, mil jõuludest ei saanud juttugi olla.

Võru segakooride Tervis ja Hilaro, naiskoori Tempera ja Võru meeskoori ning Võru muusikakooli instrumentaalansambli ja solistide esituses kõlas «Näärioratoorium» esimest korda aasta tagasi kolmekuningapäeval Võru Kandles, teine esitus toimus Räpinas.

Tartus astusid 6. jaanuaril esmalt kordamööda lavale kõik oratooriumi esitanud neli koori, kes esitasid lemmiklugusid oma repertuaarist. Seejärel ühineti oratooriumi esitamisel ühendkooriks, keda saatis instrumentaalansambel. Solistidena esinesid Kaari Kattai, kes oli laval ka kontsertmeistri ja löökpillimängijana, ning näärivana rolli laulnud Siim Siidra. Lustlikke tantsupalasid esitasid võimlemisklubi Sirutus neiud. Nende juhendaja Tea Kõrs oli kogu kontserdi teadustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles