Anti Allas: vaja on rohkem sisulist tööd (1)

Anti Allas
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Anti Allas
Anti Allas Foto: Arvo Meeks

Väga paljude teadlikkus riigikogu tööst läheb tegelikkusest lahku. Tööd ei tehta vaid istungitesaalis, mis küll on oluline avaliku debati ja otsuste lõpliku vormistamise koht. Enamik seadusandlikust tööst toimub fraktsioonides ja komisjonides, kus tutvutakse taustainfoga, arutatakse, kujundatakse seisukohti, koostatakse eelnõusid ja muudatusettepanekuid. Olulise aja võtavad materjalide läbitöötamine, päringutele vastamine, huvigruppidega kohtumine ja esindusülesanded.

Vastutustundlikel saadikutel kipub kõigeks selleks ajast puudu tulema. Väike soovitus: nõudke enda valitud poliitikult, kes kuulub teile sümpaatsesse erakonda, millegi reaalse ärategemist ja tulemuse saavutamist. Ärge hinnake riigikogu liikmeid ainult opositsioonis käratsemise ja nii-öelda pildis olemise järgi.

Minu kadunud isa oleks talle omaselt kasutanud kujundlikku kõnepruuki ja rääkinud malga võtmisest, kui oleks näinud, kuidas riigikogu kõnetooli kasutatakse iseenese kõne nautimiseks. Mina eelistan suurte sõnade asemel panustada sisulisele tööle ning meie piirkonna huvide kaitsele. Kui midagi olulist on öelda, seda ka teen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles