Riimkroonika konkurss keskendub Eesti lipule

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Esimese riimkroonika konkursi võitja Karl Mõts (paremal) koos teda tunnustanud poeet Contraga
Esimese riimkroonika konkursi võitja Karl Mõts (paremal) koos teda tunnustanud poeet Contraga Foto: Merle Soonberg/Otepää vallavalitsus

Otepää vald kuulutas välja järjekordse valla riimkroonika konkursi. Selle eesmärk on innustada inimesi ennast väljendama ja neid ümbritseva eluolu kohta arvamust avaldama. Lisaks jäädvustatakse omapärase konkursi kaudu Otepää valla ajalugu.

Kuuendat korda teoks saava ettevõtmise korraldamiseks on andnud inspiratsiooni kunagises Vana-Otepää vallas sündinud kirjanik ja kirjandusteadlane Oskar Kruus oma samanimelise luuleteosega. Samuti andis traditsiooni sünnile tõuke iga-aastane Otepää valla jõuluvanade kokkutulek, kus lauldakse vanal heal viisil möödunud aasta põletavatel teemadel.

Kuna tänavu tähistatakse Eesti lipu 140. sünnipäeva, on eelkõige oodatud selleteemalised luuletused. Kehtivad aga ka iga-aastased reeglid. Nii peab riimkroonika kajastama kirjutajale olulisi teemasid ümbritsevast elus. Tähtis on nende puhul välja tuua nii positiivsed kui ka negatiivsed küljed.

Üks autor võib konkursile esitada ühe või mitu luuletust. Vanuseline piirang osavõtjate suhtes puudub. Tööle peavad olema lisatud saatja nimi, vanus ja kontaktandmed. Luuletused tuleb saata Otepää kultuurimaja kultuurikorraldaja Merle Soonbergi e-posti aadressile hiljemalt 31. märtsiks.

Laekunud tööde hulgast valib žürii kolm paremat ning lisaks antakse välja eriauhindu. Tänusündmus on kavas korraldada 11. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles