Selgusid Pühajärve Jaanitule tänavused esinejad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Üles astub ka 5Miinust.
Üles astub ka 5Miinust. Foto: Ain Liiva

Kahepäevane muusikafestival Pühajärve Jaanituli võõrustab sel aastal mitmeid maailma suurimate festivalide artiste. Välismaistest esinejatest saabuvad Lõuna-Eestisse Nervo ja Luude Austraaliast, Quintino Hollandist ning A.M.C, DJ 1991 ja Issey Gross Ühendkuningriigist.

Festivali ühe peaesinejana üles astuvasse kooslusesse Nervo kuuluvad kaksikõed Austraaliast, kes alustasid laulukirjutajatena ja muusikaprodutsentidena sellistele staaridele nagu Miley Cyrus, Armin Van Buuren, The Pussycat Dolls ning võitsid Grammy auhinna laulu eest «When Love Takes Over», mille esitasid David Guetta ja Kelly Rowland. Oma DJ-settidega on Nervo jõudnud suurimatele muusikafestivalidele ning pääsenud maailma saja parima DJ edetabelis 16. kohale.

Teiselt poolt maakera tuleb Pühajärvele ka tantsumuusika produtsent Luude. Üheks mehe viimaseks hitiks on koostöös Moby ja samuti Pühajärvel esineva Issey Grossiga loodud lugu «Oh My».

Hollandi tantsumuusikat on Pühajärvel esindamas Quintino. Koostöös Alokiga said sinna kuuluvad muusikaprodutsendid maha hitiga «Party Never Ends», mis kogus ainuüksi Spotify keskkonnas üle 41 miljoni mängimise.

Suurbritanniast saabub drum-and-bass-stiili esindajana A.M.C. Ta on artist, kes õppis aastaid, et aru saada muusikast, mida viljeleda soovis, ning andis oma teose välja alles siis, kui oli kindel, et see peab ka parimate kõrval vastu.

Festivali kahe päeva jooksul annab oma parima Pühajärve pargi kuumaks kütmise nimel ka Eesti muusikaparemik. Lava vallutavad 5Miinust, AG, Arop, Clicherik & Max, Gameboy Tetris, Genka, Siimi, Jozels, Karl-Erik Taukar, Liis Lemsalu, Marcara, Shanon, Smilers, Stefan, Terminaator ja Villemdrillem.

Pühajärve Jaanituli on pikkade traditsioonidega kahepäevane muusika­festival, mis peetakse Eesti suurimal suvepühal.

Osaleda saab traditsioonilistes lõbusates jaanipäevamängudes ja sooritada benji-hüppeid Pühajärve kohal. Mõne sammu kaugusel kontserdipaigast Pühajärve kaldal asub telk­laager, mis avatud kõikidele festivalikülastajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles