Riigieksamitele saab veel loetud päevad end kirja panna

BNS
Copy
Abituriendid sooritavad riigieksamit.
Abituriendid sooritavad riigieksamit. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste õpilased, kes soovivad sel kevadel sooritada  riigieksameid, peavad ennast registreerima hiljemalt 22. jaanuariks.

Samaks kuupäevaks peavad ennast registreerima ka juba varasemalt keskhariduse omandanud inimesed, kellel on riigieksami tulemust vaja kõrgkooli sisseastumiseks. 

«Riigieksamitele saab registreerida testide andmekogu (EIS) kaudu. Kui õpilane end EISi kaudu registreerida ei saa, tuleb tal oma valikutest koolile teada anda,» ütles haridus- ja noorteameti eksamikorralduse teenusejuht Sirje Jüriso-Kaugerand.

Riigieksamid on gümnaasiumi lõpus toimuvad eksamid, mida peavad kooli lõpetamiseks sooritama kõik abituriendid. Kohustuslik on sooritada kolm riigieksamit – eesti keel või eesti keel teise keelena, matemaatika ning võõrkeel. Vabatahtlikult võivad riigieksameid sooritada ka kutseõppeasutuste õpilased ja juba varasemalt keskhariduse omandanud inimesed. 

Riigieksamite periood algab 22. aprillil eesti keele eksamiga ning lõppeb 23. mail matemaatika eksamiga. Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 18. juunil EISis ja riigiportaalis www.eesti.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles