Kurviline tõus Võrumaal keerab veokid teel risti

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Erki Sok soovitab Vaalimäel õnnetuste ärahoidmiseks keelata välismaa veokite läbisõidu siit. FOTO: Arved Breidaks
Erki Sok soovitab Vaalimäel õnnetuste ärahoidmiseks keelata välismaa veokite läbisõidu siit. FOTO: Arved Breidaks Foto: Arved Breidaks

Haanja kõrgustikku läbival Kose-Käbli teel on kurvilisel Vaalimäe tõusul sel talvel neli-viis rahvusvahelist kaubaveokit hätta jäänud ning halvemal juhul end pikkadeks tundideks teele risti keeranud, sulgedes kogu liikluse.

«See probleem on meil siin olnud pikalt,» rääkis Kose-Käbli teed kojusõiduks kasutav Erki Sok. «27. oktoobril sõitsin mina siit kodu poole ja tuli treiler, kus oli kaks sõjaväe soomukit peal ja kraapis nii, et tuld lendas rehvide vahelt välja. Mujal polnud häda, aga siin oli must jää.»

Kose-Käbli kõrvalmaantee algab Võru külje alt ja viib läbi Haanja ning Ruusmäe Riia-Pihkva maanteeni välja. Just Riia-Pihkva teelt jõuavadki GPSi soovitusel välismaised veokid sellele kitsale, kurvilisele ja kohati järskude tõusude-langustega teele. Piirikülast Muratist on see lähim tee Võrru ja seda GPS võõrastele veokijuhtidele ka soovitab, kuigi laiem, turvalisem ja kiirem tee viib ringiga läbi Luhamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles