Võrumaa piiriäärne kogukond tõusis oma kooli kaitsele (6)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kohalik kogukond on asunud Mõniste kooli kaitsele, sest Kristo Hainsoo sõnul pole ühtegi põhjust, miks kool tuleks sulgeda.
Kohalik kogukond on asunud Mõniste kooli kaitsele, sest Kristo Hainsoo sõnul pole ühtegi põhjust, miks kool tuleks sulgeda. Foto: Arved Breidaks

Mõniste piirkonna inimesed on vastu Rõuge vallavalitsuse koolivõrgu reformikavale, mis volikogus heakskiidu saamisel tooks kaasa Eesti lõunapoolseima haridusasutuse, Mõniste kooli sulgemise. Teisipäeva õhtul koolimajas toimunud umbes 70 inimese koosolekul nõuti kooli säilitamist, sest lastepuudust piirkonnas karta pole.

«Kui meil poleks lapsi, õpetajaid ning kui oleks hooned kehvad, siis me ei võitleks. Siis sureks kool ise välja,» rääkis Mõnistes elav ettevõtja ning koolis füüsikat ja arvutiõpet andev Kristo Hainsoo. «Meil on aga kõik hästi: meil on lapsed, noored õpetajad, kes on tulnud siia piirkonda elama. Süsteem toimib, lapsed tulevad lasteaeda ja üleminek kooli on sujuv. Aga tahetakse teha reform mitte millegi nimel.»

Mõniste koolis asub lisaks põhikoolile ka lasteaed ja muusikakool.
Mõniste koolis asub lisaks põhikoolile ka lasteaed ja muusikakool. Foto: Arved Breidaks
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles