Põlva- ja Võrumaa tantsijad võitsid hulga poodiumikohti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Esikoha tõi Meie Stuudiole tants «Indiaanlaste päev», mille autor on stuudio eestvedaja Andre Laine.
Esikoha tõi Meie Stuudiole tants «Indiaanlaste päev», mille autor on stuudio eestvedaja Andre Laine. Foto: Erakogu

Põlva spordi- ja tantsukool Meie Stuudio ning Võru tantsukeskus osalesid Dancestar Estonia tantsuvõistlusel Jõgeval, mis oli tantsijatele hooaja esimene jõuproov.

«Meie Stuudio ja Võru tantsukeskus osalesid sellel turniiril juba kolmandat korda ning seegi kord väga edukalt,» nentis mõlema huvikooli eestvedaja Andre Laine.

Indiaanlased esikohal

Meie Stuudio osales seitsme kavaga eri kategooriates, kus peaaegu kõik põlvakate rühmad jõudsid poodiumitele. Noorte teise grupi karaktertantsu kategoorias pälvis esikoha tants «Indiaanlaste päev» (autor Andre Laine). Hiphopi kategoorias sai teise koha «Jungle» (autor Harry Jakob Ling).

Ülejäänud nelja tantsu autor oli Andre Laine. Igavesti noorte täiskasvanute kategoorias noppis teise koha «Kes senti ei korja, see...», laste show-tantsu grupis tuli kolmandaks «Tammetõrude seiklused», kolmanda koha sai laste karaktertants «Popcorniks saamine» ning noorte esimese grupi show-tantsu kategoorias tuli neljandaks «Ellujääjad».

Kõik mudilaskategoorias osalejad said eripreemia ja Meie Stuudio «Horse show» autorile Andre Lainele anti eripreemia hea rekvisiidi kasutuse ja lavastuse eest.

Lisaks anti välja päeva lemmiku eripreemia ja see tuli samuti Meie Stuudiole tantsu «Kes senti ei korja, see...» eest.

Andre Laine, huvikoolide eestvedaja

«Kohtunikud ja teiste truppide juhendajad ei olnud kiitustega kitsid ja tulid pidevalt ütlema, kui ägedad tantsud meil on ja millised kostüümid ning rekvisiidid.»

Võru tantsukeskus osales viie kavaga ning kahe duo ja kahe soologa. Noorte esimeses grupis noppis kolmanda koha show-tants «Päev kuttidega rannas» (autor Andre Laine). Ka hiphopiduo Laura Pärnasalu ja Kristiina Pruul (juhendaja Merit Täht) sai kolmanda koha. Neljanda koha pälvis «Peegli taga» (noorte teine grupp, džäss, autor Kailyn Aasa).

Viienda koha pälvijaid oli kolm: laste karaktertants «Käsnakalle kantpüks» ja noorte teise grupi show-tants «Baari kähmlus» (mõlemate autor Laine) ning noorte teise grupi hiphopiduo Este-Moona Eliste ja Kristel Tuvikene (juhendaja Merit Täht).

Laine tants «Kunstimuuseumis» pälvis noorte teise grupi show-tantsu kategoorias kuuenda koha.

Kiidusõnad kohtunikelt

«Kohtunikud ja teiste truppide juhendajad ei olnud kiitustega kitsid ja tulid pidevalt ütlema, kui ägedad tantsud meil on ja millised kostüümid ning rekvisiidid,» ütles Laine. «Suur tänu selle eest läheb meie armsatele saatjatele, kes aitavad mul ideed ellu viia: Maris Popman, Greta Muttik, Mariliis Vool, Esti Taal, Ade-Briana Nurk, Merili Nagel, Vaike Kelgo, Kristi Kulla ja Egle Laine.»

Tantsuõpetaja Laine jäi noorte etteastetega väga rahule ja ootab huviga, mida toovad järgnevad võistlused nii Eestis kui välismaal. «Tantsijad tekitasid tohutult positiivse tunde ja publiku joovastavad aplausid annavad selge märgi, et teeme õiget asja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles