Valga vallas asuvad streikima viis omavalitsuse hallatavat kooli-lasteaeda

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga Priimetsa kool.
Valga Priimetsa kool. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Valga vallas asuvad streikima viie munitsipaalharidusasutuse töötajad, streiki ei toimu neljas vallale kuuluvas asutuses. Streigitakse Valga linna lasteaias Walko, Valga põhikoolis, Valga Priimetsa koolis, Lüllemäe põhikoolis ning Tsirguliina koolis.

Streik koolides algab 22. jaanuaril, toetusstreik lasteaedades 24. jaanuaril.

Lasteaias Walko toimub streik 24. jaanuaril ning selles osaleb üheksa töötajat. «Praeguse teadmise kohaselt streigib seitse töötajat ühe päeva, kahe töötaja otsus streigi pikkuse osas pole teada. Lasteaia tavapärases töös muudatusi ei tule ning õppetöö toimub,» ütles Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Elina Naaris.

Valga Priimetsa koolis toimub streik 22. jaanuarist kuni 24. jaanuarini. Esmaspäeval streigib 27 õpetajat, teisipäeval 24 õpetajat ja kolmapäeval 22 õpetajat. Koolis kohapeal on nendel päevadel õppimas algklassid ja väikeklassid, ülejäänud õpilaste jaoks on korraldatud õppetöö e-õppena.

Lüllemäe põhikoolis toimub streik 22. jaanuaril ning selles osaleb 19 õpetajat. Sellel päeval on õppetöö korraldatud projektõppena, kus õpilastel on võimalik õppida kas kodus, koolis või Lüllemäe ja Kaagjärve raamatukogudes. Lasteaias streiki ei toimu.

Tsirguliina koolis toimub streik 22. jaanuarist kuni 26. jaanuarini. Esmaspäeval streigib seitse õpetajat. Teisipäeval on kolm streikijat, kolmapäeval ja neljapäeval kaks ning reedel üks. Koolis on õppetöö korraldatud asendusõpetajate ja vilistlaste abiga. Lasteaia osas toimub streik 24. jaanuarist kuni 26. jaanuarini, sellest võtab osa kuus töötajat. Lasteaed on avatud, streigipäevadeks moodustatakse liitrühm.

Valga põhikoolis on streigijuht kooli juhtkonda teavitanud, et õpetajad on valinud oma meelsuse näitamiseks erinevad võimalused. 23 õpetajat on teavitanud, et nad streigivad tähtajatult ning 32 õpetajat streigivad lühema ajaperioodi vältel. 22. jaanuaril puudub 55 õpetajat. Järgmiste päevade osas on teavitanud 23 õpetajat, et nad streigivad, 32 õpetaja osas teave puudub. Õppetöö on korraldatud esimeses ja teises kooliastmes tunniplaani kohaselt ning kaasatud on asendusõpetajad ja toetavad organisatsioonid. Kolmandas kooliastmes toimub e-õpe. Õppetöö toimub lühendatud õppetundidena, ühe õppetunni pikkus on 30 minutit.

«Streigi ajal lähtutakse palgaarvestuses kollektiivse töötüli lahendamise seaduse paragrahv 25 lõikest 1, mis ütleb, et streigi või töösulu aja eest töötajatele palka ei maksta,» ütles Elina Naaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles