Venemaa vastu rajatakse vägev punkrite kaitseliin

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Setomaa vallas elav kaitseliitlane Aare Hõrn rääkis, et ka 1930. aastatel üritati kaitseliin Eesti idapiirile rajada, kuid ei jõutud valmis.
Setomaa vallas elav kaitseliitlane Aare Hõrn rääkis, et ka 1930. aastatel üritati kaitseliin Eesti idapiirile rajada, kuid ei jõutud valmis. Foto: Arved Breidaks

Eesti ehitab koos Läti ja Leeduga Venemaa piiri vastu punkritest ja eelpaigutatud varustusest koosneva Balti kaitsevööndi. Selle käigus kaevatakse Setomaa ja Rõuge vallas idapiiri lähistele maasse hinnanguliselt umbes 300 varjumispunkrit.

«Balti kaitsevööndi peamine idee on luua tõkestusmeetmete kompleks kolme Balti riigi «idapiirile», et takistada tõenäolisel vaenlasel maavägedega kiire ja kaugeleulatuv sissetung Balti operatsiooniala sügavusse,» ütles kaitseministeeriumi kaitsevalmiduse nõunik Kaido Tiitus.

Balti kaitseministrid kinnitasid ja avalikustasid reedel Riias plaani rajada Narvast Leedu edelatipuni ulatuv varjend-punkrite liin, mis võimaldaks kaitsta Eestit, Lätit ja Leedut Venemaa ja Valgevene võimaliku rünnaku vastu riigi esimesest meetrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles