Räpina vallas streigivad ühed õpetajad kolm päeva, teised ühe päeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Räpina ühisgümnaasium.
Räpina ühisgümnaasium. Foto: Arvo Meeks

Järgmisel nädalal algava õpetajate streigiga ühinevad ka Räpina valla koolide õpetajad.

Räpina ühisgümnaasiumi õpetajad võtavad osa üleriigilisest streigist algusega 22. jaanuar, streik kestab kolm tööpäeva ehk 22.–24. jaanuar. Koolimaja on kõigil kolmel päeval avatud, kuid õpetajaid koolis ei ole ning õppetööd ei toimu (v.a üksikutel erandjuhtudel, mis on õpilastega kokku lepitud), teatas Räpina vald.

Viluste põhikooli õpetajad võtavad osa üleriigilisest streigist algusega 22. jaanuar ning streigivad ühe päeva: 22. jaanuaril.

Streigiga seoses on esmaspäeval, 22. jaanuaril Viluste koolimaja avatud, kuid õppetöö toimub ainult 1. ja 2. klassis, kellel on viis tundi. Võimalusel palutakse 1. ja 2. klassi õpilasi sel päeval mitte pikapäevarühma jätta. 3.–9. klassi õpilastel palutakse jääda 22. jaanuaril koju ning soovitatakse kasutada seda aega kohustusliku kirjanduse lugemiseks.

Ruusa põhikooli õpetajad võtavad osa üleriigilisest streigist ühel päeval, streikides esmaspäeval, 22. jaanuaril. Kool on 22. jaanuaril avatud. Õpilastele toimub kolm tundi. Pärast kolmanda tunni lõppu saavad õpilased minna koju või sisustada aega koolimajas.

Mehikoorma põhikoolis streigivad 22. jaanuaril algava tähtajatu streigi ajal mõned õpetajad.

Streigi ajal toimub koolis õppetöö, mida viivad läbi mittestreikivad õpetajad ja kooli direktor.

Räpina lasteaia Vikerkaar töötajad osalevad 24. jaanuaril algaval toetusstreigil, mis kestab kolm päeva (24.–26. jaanuar). Seoses streigiga on lasteaed ajavahemikul 24.–25. jaanuar suletud. 26. jaanuaril on lasteaias avatud valverühmad.

Veriora lasteaia Õnneseen töötajad toetusstreigis ei osale ning lasteaed on avatud neil päevil tavapäraselt.

Räpina valla huvikoolid – muusikakool ja spordikool – toetusstreigis ei osale ning töö neis asutustes toimub streigi ajal tavapäraselt, teatas vallavalitsus.

Eesti haridustöötajate liit on teavitanud, et üldhariduskoolide õpetajate tähtajatu streik algab 22. jaanuaril. Samal kuupäeval algab ka üldhariduskoolide kõikide teiste töötajate toetusstreik. Toetusstreigi pikkus saab olla kuni kolm päeva. Toetusstreik alus-, huvi- ja kutseharidusasutustes algab 24. jaanuaril ning saab kesta samuti kuni kolm päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles