Tõrva astronoomiaklubi jagab tükikesi taevast

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva astronoomiaklubi fotod
Tõrva astronoomiaklubi fotod Foto: Taavi Niittee/Tõrva Astronoomiaklubi

Tõrva astronoomiaklubi on juba neli aastat astrofotograafias kätt harjutanud ja nii on nende nimele kogunenud mõnedki pilkupüüdvad ja koloriitsed kosmosefotod.

«Eksperimendi korras suuname müüki mõned sellised lõuendile trükitud vaated kosmosesse, mis me viimaste aastate jooksul oleme Tõrva koduaias paistvast öötaevast tabanud,» on kirjas klubi Facebooki lehel. Töödega tuleb kaasa ka üks lehekülg, kus objekti ning selle pildistamist sügavamalt kirjeldatud.

Ettevõtmise tagamõte on koguda piisavalt raha, soetamaks klubi arsenali üks suuremat sorti teleskoobitoru, millega oleks paras vaadelda ja pildistada päris kaugeid galaktikaid, Kuu kraatreid ja Päikesesüsteemi planeete. Kõik tehtud fotod lubab klubi avaldada ka edaspidi vabavaralise litsentsi alusel. Huvilistele teadmiseks annavad klubiliikmed teada, on neil on sihikul teleskoop Celestron EdgeHD 925.

Lõuendipildi tellimiseks tuleb klubiga ühendust võtta. Kõigi tellijate vahel lubavad nad kevadisel pööripäeval välja loosida ühe teleskoobi algajatele – Sky-Watcher Mercury 607 AZ-2. «Pilte sellega ei tee ja udukogusid ei näe, aga noorel huvilisel on sellega kindlasti huvitav Kuud ja lähemaid täheparvi uurida. Meie esimene teleskoop oli kusjuures sellele väga sarnane,» on lisatud klubi Facebooki lehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles