Läheneb riigieksamitele registreerimise tähtaeg

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Riigieksam mullu Räpina ühisgümnaasiumis
Riigieksam mullu Räpina ühisgümnaasiumis Foto: Arvo Meeks

Gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste õpilased, kes soovivad sel kevadel sooritada  riigieksameid, peavad end registreerima hiljemalt 22. jaanuariks. Samaks kuupäevaks peavad seda tegema juba varem keskhariduse omandanud inimesed, kellel riigieksami tulemust vaja kõrgkooli sisseastumiseks. 

«Registreeruda saab testide andmekogu (EIS) kaudu. Kui õpilane end EISi kaudu registreerida ei saa, tuleb tal oma valikutest koolile teada anda,» selgitas haridus- ja noorteameti eksamikorralduse teenusejuht Sirje Jüriso-Kaugerand.    

Neil, kes on juba keskhariduse omandanud, kuid kes ei saa end EISi kaudu eksamile registreerida, palutakse aga haridus- ja noorteameti kodulehelt alla laadida avalduse blankett. Sellisel juhul tuleb täidetud ja allkirjastatud avaldus saata haridus- ja noorteameti posti- või e-posti aadressile.

Kohustuslik on sooritada kolm eksamit: eesti keel või eesti keel teise keelena, matemaatika ning võõrkeel. Vabatahtlikult võivad riigieksameid sooritada ka kutseõppeasutuste õpilased ja juba varem keskhariduse omandanud. 

Riigieksamite periood algab 22. aprillil eesti keele eksamiga ning lõppeb 23. mail matemaatikaeksamiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles