Streik lõi Värska õpetajal silmad särama (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Värska gümnaasiumis ajalugu ja ühiskonnaõpetust andva Helena Elgindy sõnul on õpetajate streik viimasel kümnendil tegemata reformide tulemus.
Värska gümnaasiumis ajalugu ja ühiskonnaõpetust andva Helena Elgindy sõnul on õpetajate streik viimasel kümnendil tegemata reformide tulemus. Foto: Arved Breidaks

Värska gümnaasiumis ajalugu ja ühiskonnaõpetust andvale Helena Elgindyle (31) on õpetajate streik mitte üksnes võitlus parema tuleviku eest, vaid ka allikas, kust ammutada õppematerjali järgnevateks tundideks, mil toimunu tähendus lastega üksipulgi lahti harutatakse.

«Lootsin ühelt poolt, et asi ei lähe streigini, aga teisalt oli mul põnev alustada õpilastega diskussiooni selle üle, miks on streiki ühiskonnas vaja ja kuidas see tegelikult demokraatiat toidab. Ühiskonnaõpetuse õpetajana läks mul streigi teostudes kohe silm särama,» ütles Helena Elgindy.

Seitse aastat tagasi programmi «Noored kooli» läbimise järel Värska gümnaasiumis pedagoogina alustanud Elgindy on enda sõnul oma ameti fänn.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles