Amet võttis Lõuna-Eestis omanikelt ära koerad, kelle elu oli ohus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Sellest asukohast Põlvamaal võeti ära kaks koera.
Sellest asukohast Põlvamaal võeti ära kaks koera. Foto: PTA

Jaanuari alguses võttis põllumajandus- ja toiduamet (PTA) kahelt loomapidajalt kokku ära kaheksa koera. Loomade elu ja tervis oli ohus. Koerad võõrandati varjupaigale, kus nende eest kantakse hoolt.

«Kaks koera võeti ära Põlvamaal ja kuus koera Võrumaal,» täpsustas PTA kommunikatsiooninõunik Elen Kurvits.

PTA lõuna regiooni juhtivspetsialisti Urmas Palloni sõnul võeti Põlvamaal kaks koera ära järelkontrolli tulemusel. «Amet teostas korduvkontrolli loomapidaja juurde, et kontrollida ettekirjutuse täitmist. Paraku polnud ettekirjutust täidetud ning koertele mõeldud keskkond polnud nende heaolu seisukohalt ohutu ega sobiv,» selgitas Pallon.

Üks koertest elas hoone osas, mille katus oli lagunenud ning varisemisohtlik. Teine elas ruumis, mis oli maast laeni täis erinevat kola ja koeral puudus seal praktiliselt vaba liikumisruum.

Võrumaa loomapidajalt võeti ära kokku kuus koera. «Ametile saabus tähelepanelikult kodanikult vihje, et loomapidaja hoiab loomi kinniselt ning neid pole keegi söötmas ega jootmas käinud.» 

PTA tegi koheselt kontrollkäigu. «Kohapeal tuvastati, et loomad on kinnises majas omapäi. Sisenemisel leiti kuus väga kõhna koera, kellel puudus söök ja jook. Ruumi põrand, kus koerad elasid, oli kaetud koerte väljaheidetega. Lisaks oli tubane temperatuur selline, mis antud liiki koeradele eluks ei sobi,» kirjeldas Pallon.

Kõik loomad on tänaseks varjupaigas, kus nendele võimaldatakse vajadusel ravi ning tagatakse kõik muu heaoluks.

Juhul kui märkad, et loomade elu ja tervis on ohus, siis teavita sellest põllumajandus- ja toiduametit vihje@pta.agri.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles