Koroonasse haigestutakse praegu rohkem kui grippi

BNS
Copy
Haiglasse toimetatute arv on püsivalt langenud.
Haiglasse toimetatute arv on püsivalt langenud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseameti andmetel haigestus eelmisel nädalal grippi 538 ja koroonaviirusesse 1190 inimest.

Koroonasse haigestumine ning haiglasse toimetatute arv on püsivalt langenud ja gripiviirusega seotud haigusjuhtude arv ning gripi tõttu haiglasse toimetatute arv stabiliseerunud.

Kokku haigestus möödunud nädalal ägedate hingamisteede nakkustesse 2914 inimest, neist 40 protsenti on kuni 14-aastased lapsed. Lisandus 538 gripijuhtu, millest 238 kinnitati laboratoorselt.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse andmetel vajas viimase kahe nädala jooksul gripi tõttu haiglaravi 92 inimest. Hooaja algusest on haiglatesse toimetatud kokku 526 inimest, kelle keskmine vanus on 67 aastat.

Esialgsetel andmetel on sel viirushooajal surnud gripi tagajärjel 28 inimest. Surnute keskmine vanus on 88 aastat. Gripiviirusega seotud haigusjuhud ning gripi tõttu haiglatesse toimetatud inimeste hulk hakkavad järgnevatel nädalatel langema, kuid aeglases tempos.

Nädalaga haigestus koroonaviirusesse 1190 inimest. Registreeritud haigusjuhtude üldarv on vähenenud 34,1 protsenti. Haiglate edastatud andmetel toimetati koroonaviiruse tõttu haiglatesse 71 inimest, mida on eelmise nädalaga võrreldes 47 protsenti vähem. Haiglate edastatud esialgsetel andmetel suri koroonasse viis inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles