Põlva valla aukodanikuks saab insener ja Jakob Hurda nimelise seltsi üks eestvedajatest

Mati Määrits
, reporter
Copy
Arvo Jää (vasakult kolmas) koos kaasteelistega Jakob Hurda  nimelisest Põlva Rahvahariduse Seltsist.
Arvo Jää (vasakult kolmas) koos kaasteelistega Jakob Hurda nimelisest Põlva Rahvahariduse Seltsist. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Põlva valla aukodaniku tiitli võtab 22. veebruaril vastu ehitusinsener ja seltsitegelane Arvo Jää.

Arvo Jää juhtis ehitustegevust Põlva linnas ja maakonnas selle aktiivse kasvu aegadel aastatel 1974-2003. Ta on Eesti Ehitusinseneride Liidu ning Eesti Inseneride Liidu asutajaliige. Ühiskondlikus elus on aktiivne praegugi, osaledes Jakob Hurda nimelise Põlva Rahvahariduses Seltsi töös.

Põlva vallavolikogul oli neljapäeval valida kolme kandidaadi vahel. Tiitlile olid esitatud veel kauaaegne omavalitsuse sotsiaaltöötaja Kaia Võrno ning põline põllumees ja põllumajandusettevõtja, Põlva vallavolikogu kolme koosseisu esimees Jaak Hinrikus.

Aasta tegu on wakepargi käivitamine Põlva rannas. Tunnustuse saab Põlva Wakepark OÜ, kes haldab wakepargi ringkaabelsüsteemi ja on toonud rannaalale palju uusi tegevusi.

Tunnustuse saamiseks olid esitatud veel MTÜ Põlvamaa Tsõõrimajandus, kelle eestvedamisel toodi ja paigaldati Põlvasse päikeseenergial toimiv toiduringluskapp. Lisaks nimetatud MTÜle aitavad päästa toitu, lõpetada toiduraiskamist ja muuta inimeste mõtteviisi Johannese Kool ja Lasteaed ning Põlva kool.

Pedaskonna Saunathon 2023 ehk saunamaraton ühendas erinevate piirkondade noori. Põlvamaa noortekonverentsi INSPO 2023 keskseks ideeks kujunes noorte ettevõtlikkus, eneseareng ja rahatarkus, korraldasid Põlva gümnaasiumi õpilased.

Põlva valla lastekaitsepäeva korraldasid Noorsootöö Keskuse vabatahtlikud. Carmel London, Caspar London, Anne London ja Anna Zlatin aga esitati tunnustuse saamiseks tulemuste eest Eesti sisemeistrivõistlustel maastikulaskmises.

Aasta vabatahtliku tunnustuse saavad Põlva valla Noorsootöö Keskuse vabatahtlikud Birgit Kosemäe, Keete-Keteli Latik, Maris Haidak, Mirelle Kirbits, Nele Kübard ja Katariina Laas. Noorte vabatahtlike grupp on lühikese tegevusaja jooksul aidanud kaasa nelja suurema kogukondliku ürituse korraldamisel ja läbiviimisel.

Tunnustuse saamiseks olid esitatud veel kauaaegne vabatahtlik erinevates valdkondades Esti Taal ning MTÜ Tsõõrimajanduse toidukapi vabatahtlikud eestvedajad Merlin Mesak, Anu Kolk ja Kristiina Lattu.

Kuna antud kategoorias jagunesid salajasel hääletusel antud hääled Noorsootöö Keskuse vabatahtlike ja Esti Taali vahel võrdselt, korraldati kordushääletus.

Põlva valla kultuuripreemia spordivaldkonnas saab MTÜ Sõprus, kelle eestvedamisel on loodud linnaruumi multifunktsionaalne Sõpruse palliplats. Kandidaadiks oli esitatud veel veteransportlane Ilmar Tagel.

Kultuuripreemia kultuuri valdkonnas saab tantsutreener Andre Laine Põlva valla rahvatantsurühmade juhendamise ja noorte tantsupeole viimise eest ning Meie Stuudio tantsurühmade silmapaistvate tulemuste eest tänavatantsu maailmameistrivõistlustel. Teisi kandaate polnud.

Tunnustused antakse üle volikogu esimehe ja vallavanema pidulikul vastuvõtul 22. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles