Tõrva koolimaja B-korpus tehakse soojapidavamaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva vallavanem Helen Elias ja AS Valmap Grupp juhataja Hindrek Mõts.
Tõrva vallavanem Helen Elias ja AS Valmap Grupp juhataja Hindrek Mõts. Foto: Tõrva vallavalitsus

Tõrva vallavanem Helen Elias ja AS Valmap Grupp juhataja Hindrek Mõts allkirjastasid reedel Tõrva gümnaasiumi B-korpuse rekonstrueerimise ehituslepingu maksumusega ligemale miljon eurot.

Plaanitud tööd hõlmavad soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi, akende ja välisuste väljavahetamist ning fassaadi ja pööningu soojustamist. Rekonstrueerimise tulemusel saab koolihoone korpus B-klassi energiamärgise.

Tõrva vallavanema Helen Eliase sõnul on tegemist väga vajaliku investeeringuga, mis parandab koolihoone energiatõhusust ja toob märgatavat kokkuhoidu tulevikuks. «Tegemist on selle aasta ühe olulisema investeeringuga, mis tõstab Tõrva gümnaasiumi konkurentsivõimet ja parandab õpitingimusi. Tööde käigus saab pisut väsinud ilmega B-korpus uue väljanägemise,» ütles ta.

Tõrva gümnaasiumi B-korpus.
Tõrva gümnaasiumi B-korpus. Foto: Tõrva vallavalitsus

Ehituslepingu maksumus koos käibemaksuga on 957 671 eurot ning uue õppeaasta alguseks saavad tööd lõpetatud. Kuna osa ehitustööde ajast langeb kooliajale, tuleb Tõrva gümnaasiumi koolijuhi Maarja Kallise sõnul olla valmis lühiajalisteks ümberkorraldusteks.

«Ehitaja annab endast parima, et koolielu võimalikult vähe häirida, kuid selleks, et tööd saaks ettenähtud aja sees valmis, tuleb ette koolisiseseid ajutisi ümberkorraldusi,» ütles Kallis. «Ehitustööd on koolile kahtlemata väga vajalikud ning lühiajaline ebamugavus tasub end tulevikus mitmekordselt ära.»

AS Valmap Grupp plaanib töödega alustada esimesel võimalusel ning peetud on ka esimene ehituskoosolek.

Tõrva gümnaasiumi B-korpuse rekonstrueerimiseks saadi 603 000 eurot toetust, ülejäänud summa tuleb Tõrva valla eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles