Elektriarve 1000 eurot Külmalaine toob rekordeid ka inimeste elektritarbimises (10)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Sellise soojapuhuriga maja kütta pole mõistlik. Aga isegi õhk-vesi soojuspumbad kaotavad käreda pakasega oma tõhususe. Foto on illustreeriv.arvo meeks
Sellise soojapuhuriga maja kütta pole mõistlik. Aga isegi õhk-vesi soojuspumbad kaotavad käreda pakasega oma tõhususe. Foto on illustreeriv.arvo meeks Foto: Arvo Meeks

Need, kes külmalaine ajal maja õhksoojuspumbaga kütavad, võivad 25-kraadise külma ajal tarbida mõne majapidamise kuise elektri ühe päevaga. Üht Valga suure maja omanikku ootas jaanuaris ligi 1000-eurone arve ja ta kahtlustab, et tõeline šokk tuleb siis, kui veebruaris saabub arve praeguse kuu eest.

Valgalast Igor Jallaid ootas jaanuaris kaks suurt elektriarvet. Valga maja eest 995,17 ja maakodu eest 649,47 eurot. Sealjuures arvab ta ise, et hullem on alles ees. «Hirmuäratav tuleb vist uuel kuul, sest kolm korda kallim hind tuleb.»

Jallai sõnul oli tal senini majapidamistes hind fikseeritud umbes seitsmele sendile kilovatt-tunnilt (päev mõlemas kohas 7,5 ja öö 6,5). Senised lepingud said aga hiljuti läbi ja uueks hinnaks sai lepingutesse linnas öösel 12,5 ja päeval 15,91, maal vastavalt 11,9 ja 15,19 senti. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles