Lõppes rahva ja eluruumide loendus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalne rahvaloendus
Digitaalne rahvaloendus Foto: Postimees/Scanpix

31. märtsi keskööl lõppes Eesti 11. rahva ja eluruumide loendus, esialgsed tulemused avaldatakse hiljemalt 31. maiks. Järgmine rahvaloendus toimub Eestis 2020/2021. aastal.

«Statistikaamet tänab siiralt kõiki Eesti elanikke, kes võtsid osa rahva ja eluruumide loendusest. Inimeste vastutulelikkuseta poleks nii suur ja üldrahvalik ettevõtmine õnnestunud,» rääkis statistikaameti peadirektor Priit Potisepp.

Inimesed, kelleni rahvaloendaja ei jõudnud, saavad alates tänasest võtta ühendust statistikaametiga (tel 625 9100) või edastada oma andmed (nimi, isikukood, aadress) rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee. «See aitab meil hinnata loenduse kvaliteeti ja kui tegemist on püsielanikuga, saame inimese arvestada Eesti elanike hulka,» lisa Potisepp.

Priit Potisepp rõhutas, et märtsiga lõppes andmete kogumise etapp ja nüüd algab suuremahuline andmetöötlus, mille käigus kogutud andmed korrastatakse. Seejärel algab loendustulemuste avaldamine.

Loenduse esialgsed tulemused avaldatakse hiljemalt 31. mail. Täpsustatud rahvaarv koos rahvastiku maakondliku jaotusega avaldatakse detsembris 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles