Ränkel võitis maratoni

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Meeste esikolmik: võitja Raido Ränkel (keskel), teiseks tulnud Marko Kilp ja end kolmandaks sõitnud Bert Tippi
Meeste esikolmik: võitja Raido Ränkel (keskel), teiseks tulnud Marko Kilp ja end kolmandaks sõitnud Bert Tippi Foto: Kaimo Puniste/Estoloppet

Estoloppeti hooaeg avati Lääne-Virumaal Mõedakal 38. Viru maratoniga, mille kiireim mees oli Sõmerul üles kasvanud Raido Ränkel, kes nüüd esindas Võrumaa Toidukeskust. Naistest võitis Teesi Tuul Viljandist. Koos lastega oli osalejaid ligi 600.

Meestest tuli teiseks Marko Kilp Võru suusaklubist ja kolmandaks Bert Tippi Otepää valla klubist Areal Team. Virumaalt pärit Ränkel tunnistas, et üllatusi pakuti ka talle. «Täpselt seda rada ei ole ma sõitnudki, osad põllud olid uued. Raskemad osad olid seekord välja jäetud,» ütles ta. Suusamehele meeldis, et mõeldud oli ka publikule: kolmel ringil sai võistluskeskuse juurest läbi sõita mitu korda.

Naiste parima väljaselgitamiseks võeti appi fotofiniš, sest Tuule ja otepäälanna Tatjana Mannima (Suusasemud I) lõpuaeg oli sama. Kaamerapildist selgus, et Tuulel oli viiesentimeetrine edumaa. Kolmandaks tuli Merilin Jürisaar.

Tuulele oli see Estoloppeti sarja esimene võit. «Sõitsime terve raja põhimõtteliselt koos, keegi ei suutnud eest ära minna. Hea meel on aga võita,» rõõmustas Tuul.

Tatjana Mannimalgi jagus positiivseid tundeid. «Rahvast oli palju ja seda oli väga tore näha. Lahe, et kõik tugevad naised olid kohal ja saime koos lõpuni pingutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles