Galerii President Paju lahingu aastapäeval: vastane teab, et tal pole võimalust

Copy

Valga lähedal tähistati kolmapäeval Paju lahingu 105. aastapäeva. Tseremooniast osa võtnud president Alar Karise sõnul võttis lahing meilt palju, aga samas ka andis palju.

Alar Karis märkis, et 1919. aastal aset leidnud Paju lahing oli Eesti olulisemaid võite Vabadussõjas. See nõudis küll mitmekümne noore, sealhulgas Julius Kuperjanovi, elu, ent teiselt ka andis meile palju. «Andis enesekindluse, näitas, et ühiselt pingutades suudame lüüa ka ülekaalukat vastast nii lõunas kui idas. Eneseusk ja kaitsetahe on nagu lumevall, mis veerema hakates järjest kasvab.»

Agressiooniga Ukrainas esitas Kreml Karise sõnul väljakutse nii meile kui meie liitlastele. «Me valmistame kaitseväe, Kaitseliidu ja terve ühiskonna ette parimaks võimalikuks riigikaitseks. Teeme seda koos NATO ja muu vaba maailma liitlastega. Vastane teab, et tal pole võimalust, et ta lüüakse tagasi esimesest meetrist ja esimesest minutist. See, kes tahab tulla NATO vastu, kutsub endale kaela möödapääsmatu kaose, kaotuse ja hävingu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles