POLITSEINIKUST KIRJAMEES Mamma lood said endale seltsiks papa jutustused

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Põlva kirjamees Rainer Rahasepp andis välja kakskeelse lasteraamatu «Papa jutustused», milles eesti- ja setokeelsed tekstid vahelduvad kunstniku loodud illustratsioonidega.
Põlva kirjamees Rainer Rahasepp andis välja kakskeelse lasteraamatu «Papa jutustused», milles eesti- ja setokeelsed tekstid vahelduvad kunstniku loodud illustratsioonidega. Foto: Arvo Meeks

Põlva kirjamehe Rainer Rahasepa sulest on ilmunud uus eesti- ja setokeel­ne lasteraamat «Papa jutustused». Nagu Lõuna-Eesti politseinikust loomemees ise ütleb, on mamma lood saanud endale seltsilise.

«Mõni aeg pärast «Mamma jutustusi» küsis üks, seejärel teine, tundis huvi kolmaski, et millal minul papa jutustused ilmuvad. Ega ma toona sellele nii väga mõelnudki. Ent sisimas teadsin, et kaugeltki pole mamma lugudega veel kõik ning paar jutustust oli veel ka vanaisa Paulilt varuks,» rääkis seto juurtega Rainer Rahasepp.

Mamma lugudele ilmus seltsiline «Papa jutustuste» näol poolteist aastat hiljem. Vahepeal andis ta välja veel lasteraamatu «Mesilane Jako», kuid paralleelselt käis töö vana aja lugude jäädvustamisega. «Õigem oleks ehk öelda, et tegelesin pärimuskultuuri töötlusega perepärimuslike lugude kirjapanekuga,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles