Noortevaldkonna preemia tuli Võrru

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas Emil Anistšenkole tunnustust üle andmas.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas Emil Anistšenkole tunnustust üle andmas. Foto: Rene Riisalu/Haridus- Ja Teadusministeerium

Haridus- ja teadusministeerium tunnustas kolmapäevasel «Noorte Heaks Tänu» galal noortevaldkonna parimaid 11 kategoorias.

Kategoorias «Aasta noore tegu» tuli auhind Võrru: võitjad on Emil Aništšenko ja Võru HUUB.

Aništšenko eestvedamisel mullu avatud Võru HUUB on innovaatiline ettevõtlust ja ettevõtlikkust toetav innovatsioonikeskus Võrumaa 16+ vanuses noortele. See võimaldab noortel ellu viia oma ideid ning ettevõtmisi, pakkudes igakülgset toetust ning mentorlust. Noored saavad end teostada HUUB-i arendamises ning korraldada seal sündmusi, samuti osaleda Aništšenko korraldatud ettevõtluse ning ettevõtlikkusega seotud koolitustel.

Aništšenko on seda meelt, et tuleb toetada noorte ideid ja ettepanekuid, mitte lasta neil olla vaid tarbijad. Lisaks on Emil Võru linna volikogu noortekomisjoni esimees ja aktiivne poliitik ning Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudeng, kes peab oluliseks näidata noortele, et kui soovid midagi muuta, on see võimalik. Kodanikuaktiivsuse võimestamise hea näide on Võru linna jõululaat, mida korraldavad Aništšenko suunamisel 17 HUUBi noort. Aništšenko peab oluliseks ka kvaliteetse noorsootöö rakendamist HUUBis.

Pikaajalise panuse eest noortevaldkonnas pälvis tunnustuse Mariliis Maremäe, aasta noorsootöötaja on Evely Pajula ning aasta tegija huvihariduses Margit Mikk.

Auhinnad üle andnud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ütles, et iga tegu, iga päev ja iga tund noortele ja noortega, on tunnustust väärt.

«Eesti noortega töötavad inimesed, noorsootöötajad, huvihariduse õpetajad on maailmas ühed professionaalsemad, meie noortevaldkond on eeskujuks paljudele Euroopas ja kaugemalgi. Tunnustame teid selle eest, et te sihikindlalt ja kangekaelselt usute, et noorte tegutsemise ja otsustamise vabadus ning nende algatuste toetamine on ülesanne, mis loob Eesti tulevikku. Ka kutsun noori olema järjekindlad, julguse puudust ma ei kahtlusta. Edukas saab olla siis, kui on olemas selge siht ja võimalused, otsustamise vabadus ja algatusvõimekus,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles