Võrukad ja valgalased maadlesid end meistriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Võru spordikooli esindus
Võru spordikooli esindus Foto: Sk 1 Piir

Jõgeval Virtuse spordihallis selgusid U15 vanuseklassi Eesti meistrid kreeka-rooma, vaba- ja naistemaadluses. Sündmuse tegi eriliseks see, et esmakordselt olid esindatud kõik kümme rahvusvahelistes reeglites kajastatud naistemaadluse kehakaalu.

Just naistemaadluses läks väga hästi Võru spordikooli esindajatel. Kaalukategoorias kuni 42 kilogrammi tuli meistriks Helena Pihlapuu, kaalukategoorias -54 kg aga Sara Väljan. Võistkondlikus arvestuses sai Võru klubi naistemaadluses teise koha, parim oli maadlusklubi Juhan.

Et ka Põlvamaal heal tasemel maadlevaid naisi on, tõestas aga kuni 50-kilogrammiste osalejate seas neljandaks tulnud Loore-Eliise Kört maadlusklubist Lapiti. Veelgi säravama tulemuse tegi aga Põlva klubi maadlejatest Rain Tigas, võites kuni 52kilogrammiste vabamaadlejate seas hõbemedali.

Lapiti esindajatest jõudsid esikuuikusse veel kolm vabamaadlejat: kuni 48kilogrammiste meeste seas neljas olnud Johannes Mesak, kaalukategoorias -52 kg viiendaks tulnud Kaspar Padumäe ja kaalukategoorias -75 kg kuues olnud Johan Pragi.

Valga spordiklubi esindav Venno Põrk tuli aga lausa kahekordseks meistriks, olles kaalukategoorias -75 kg parim nii vaba- kui ka kreeka-rooma maadluses.

Medalita ei jäänud ka teine Valga maadlusklubi SK 1 Piir. Neile tõi kuni 63-kilogrammiste kreeka-rooma maadlejate seas kolmanda koha Deniel Kond. Tema klubikaaslane Mario Kutsar oli samas kaalukategoorias viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles