Lõunaeestlaste annetused lähevad laste heaks

Mati Määrits
, reporter
Copy
Annetuse andsid üle ja võtsid vastu Põlva Selveri asejuhataja Kairi Serpov (vasakult), juhataja Merike Arula, Põlva haigla erakorralise meditsiini osakonna õendusjuht Anneli Hussar ja EMO juhataja Annika Uue.
Annetuse andsid üle ja võtsid vastu Põlva Selveri asejuhataja Kairi Serpov (vasakult), juhataja Merike Arula, Põlva haigla erakorralise meditsiini osakonna õendusjuht Anneli Hussar ja EMO juhataja Annika Uue. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Läinud aasta lõpus Selveri heategevuskampaanias «Koos on kergem» osalenute panus jõuab neil päevil Eesti haiglateni, et nad saaksid aidata kõige väiksemaid patsiente. Põlvas kogutud 900 eurot andsid Selveri juhataja Merike Arula ja asejuhataja Kairi Serpov neljapäeval üle maakonnakeskuse haigla erakorralise meditsiini osakonnale.

Merike Arula sõnutsi kogunesid annetused kampaaniasildiga «Koos on kergem» märgistatud toodete pealt. Samuti said kliendid annetada sularaha kogumiskastidesse kui ka skaneerides SelveEkspressi puldil heategevusliku koodi. Oma panuse lisas Selver.

«Põlva haiglale andsime laste heaoluks seekord üle 900 eurot. Eelmise aasta summa oli 2500 eurot. Ilmselt on vahe tingitud praegusest majanduslikust olukorrast – inimestel ei jagu enam nii palju raha annetamiseks,» eeldas ta, lisades, et annetuskast on Selveris väljas aasta läbi.

Põlva haigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) juhataja Annika Uue ütlusel on annetustega kogutud raha eest plaanis soetada defibrillaatori labasid, mis on mõeldud lastele.

«Defibrillaatorit kasutatakse südame rütmihäirete raviks kui ka jälgimiseks. Erinevalt kaubanduskeskutes ja mujal olevatest elustamiskomplektidest eeldab see arstlikku teadmist ja juuresviibimist. Selle juurde kuuluvad kleebitavad labad, mis kinnitatakse patsiendi kehale. Täiskasvanutele mõeldud labad olid meil juba olemas, kuid märgatavalt väiksemad laste omad kuuluvad lisavarustuse hulka. Kuigi lapsi satub südamehäiretega EMOsse harva, tahame, et meil oleks vastav varustus olemas,“ sõnas Uue.

Üle Eesti kogunes klientide, koostööpartnerite ja Selveri panusest kokku 101 500 eurot, mis läheb jagamisele 16 kampaanias osaleva haigla vahel. Lõuna-Eesti haiglale koguti 1 800, Valga haiglale 1 300 ning Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile 10 500 eurot. Enam kui kahe kümnendi jooksul on Selver koos heade Eestimaa inimestega annetanud lastehaiglatele või haiglate laste- ja sünnitusosakondadele ligi 1,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles