Korraldajad: Otepää on valmis võõrustama maailma parimaid kahevõistlejaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kahevõistluse MK-etapp Otepääl eelmisel aastal.
Kahevõistluse MK-etapp Otepääl eelmisel aastal. Foto: Tairo Lutter

Juba loetud päevade pärast saab Otepääl alguse kahevõistluse MK-etapp, kus lumeolud on ideaalilähedased ning starti asuvad maailma parimad kahevõistlejad.

Kui eelmisel nädalal pistsid kahevõistlejad rinda Saksamaal Schonachis valitsenud lumepuudusega, siis kolmapäeval FISi tehtud lumekontroll kinnitas, et Otepää on valmis MK-etappi korraldama ning sealsed lumeolud on ideaalilähedased.

Võistluste korraldaja ja Eesti suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete alajuht Rauno Loit sõnas, et pigem tuli jaanuari jooksul tegeleda Otepääl probleemiga, kus lund oli isegi liiga palju. Seega pidi korraldusmeeskond tegelema lume äraveoga ning hüppemäe stabiliseerimisega. «FISi tehtud lumekontroll andis aga kinnituse, et nii hüppemägi kui ka 2,5-kilomeetrine suusarada on valmis ning võistlejaid ootavad Tehvandi spordikeskuses ideaalsed tingimused,» lisas Loit.

Kahevõistluse MK-etapi tehniline juht Suzanne Tahk kinnitas samuti, et Otepää on valmis võtma vastu maailma parimaid kahevõistlejaid, kes saabuvad võistluspaika juba järgmisel nädalal. «Suusahüppemäe lumi on toodetud ja mägi valmis võistluseks,» ütles ta. Tahk lisas, et 2,5 kilomeetri pikkune murdmaarada on piisava lumekattega ning lähiajal on oodata ka miinuskraade ning kerget lumesadu.

Otepääle on oodata kõiki tugevaid kahevõistlejaid, sealhulgas Eesti parimat kahevõistlejat Kristjan Ilvest ja MK-etapi üldliidrit Jarl Magnus Riiberit. Praegu MK-sarja üldarvestuses juhtival Jarl Magnus Riiberil on kokkuvõttes 1070 punkti, samas kui Kristjan Ilves on viiendal kohal 566 punktiga. Mõlemad sportlased on näidanud head stabiilsust, kuid Otepääl võib esiviisikusse jõudmiseks olla piisav ka väga hea hüpe. Seni on Ilves jõudnud MK-sarjas poodiumile kolmel korral.

Teiste seas on stardis ka Julian Schmid, kes eelmisel hooajal võitis kolm etapivõitu. Lisaks ka norralane Jens Luras Oftebro, kes on Riiberi ja Lamparteri kõrval ainus, kes sel hooajal võitnud kuldmedali MK-etapil. Stardinimekirjast leiab veel Johannes Lamparteri, Stefan Retteneggeri, Thomas Retteneggeri, Jörgen Graabaki, Vinzenz Geigeri ja paljud teised.

Lisaks põnevale võistlusele on muidki põhjusi, miks tasub Otepääle kohale tulla. Terve nädalavahetus on täidetud mitmekülgse programmiga, mis pakub meelelahutust tervele perele.

Kahevõistluse MK-etapp toimub Otepääl 9.-11. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles