Kuplandi võlusid avastas üle 10 000 inimese

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kuplandi projektijuht Lisanna Elm ütles, et Kagu-Eesti on kaugtöö piirkonnana end tugevalt kaardile märkinud
Kuplandi projektijuht Lisanna Elm ütles, et Kagu-Eesti on kaugtöö piirkonnana end tugevalt kaardile märkinud Foto: Ingmar Elm

Kagu-Eesti kaugtöövõrgustikuga Kupland liitunud ettevõtteid külastati 2023. aastal vähemalt 10 000 korral. Külastajatest igi 90 protsenti moodustasid ettevõtete meeskonnad.

2022. aastal käis piirkonnas kaugtööd tegemas vähemalt 7670 inimest, 2021. aastal 3352 ja 2020. aastal 1400 inimest. Seega on Kuplandi algusajast peale käinud võrgustiku kohtades üle 22 400 kaugtööturisti.

Kuplandi projektijuht Lisanna Elm (pildil) ütles, et Kagu-Eesti on kaugtöö piirkonnana end tugevalt kaardile märkinud Eestis tegutsevate kohalike ja rahvusvaheliste ettevõtete silmis.

«Meeskonnad tulevad siia oma tiimi inspireerima, korraldades kas koolitusi või seminare. Ka siis, kui üksikisik peab eralduma korraks tiimist, kui tal on planeeritud videokoosolek või muu erisoov, leitakse lahendus,» rääkis Elm. «Üha rohkemaid kliente kõnetab ka võimalus siduda kaugtöö hooajaliste liikumisharrastuste, hobide, enesearengu ja teraapia võimalustega.»

Kagueestlastest kaugtöö tegijad eelistasid mullu enim just päevaseid kohvikute- või koostööalasid. Kaugemalt tulijad valisid peatumispaiga, kus sai ka ööbida ja jäid sinna vähemalt kaheks päevaks kuni kaheks nädalaks. Nii mõnelgi korral oli töötegijal lisaks sülearvutile kaasas koer.

Esines olukordi, kus iseendale tööandjad tulid puhkusele ja nähes mõnes Kuplandi kohas mugavat töökeskkonda, otsustasid teha ka tööd. Samuti juhtus vastupidist ja oli neidki, kes saabusid Kagu-Eestisse teadlikult tööd tegema, kuid mõistsid, et vajavad rohkem hoopis puhkust. Lisanna Elmi sõnul ongi Kupland loodud, et panna külastajate mõtted teistpidi käima.

Alanud aastal avaneb paljudele uutele klientidele võimalus avastada Kagu-Eesti kaugtöö tippklass. «Esiteks, Eesti riigi jõudmine seitsmendale positsioonile kaugtöö edetabelis The Global Remote Work Index võimaldab rohkem Kuplandil silma jääda,» rõõmustas Elm. «Kupland on suurepärane leid ka Euroopa kultuuripealinna aastal Lõuna-Eestisse sattuvatele inimestele, kes soovivad nautida kõrgetasemelist kaugtöökeskkonda, külalislahkust ja kohalikku kultuuri.»

Kuplandil on 2024. aasta alguse seisuga 27 liiget, kes pakuvad mitmekülgseid kaugtöövõimalusi ja lisateenuseid meeskondadele, peredele ning üksikisikutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles