Kaks kaitseinglit teevad sõjapõgenike koorma kergemaks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Ukrainast 2022. aasta kevadel sõja eest põgenenud Nataliia Tkachenko (vasakul) ja Olena Hapotchenko aitavad PPAs töötades oma saatusekaaslastel Eesti riigiga suhelda ja eluga kohaneda.
Ukrainast 2022. aasta kevadel sõja eest põgenenud Nataliia Tkachenko (vasakul) ja Olena Hapotchenko aitavad PPAs töötades oma saatusekaaslastel Eesti riigiga suhelda ja eluga kohaneda. Foto: Arvo Meeks

Ukrainas elasid nad teineteist tundmata sisuliselt naaberlinnades ning kui saatus Nataliia ja Olena sõja eest Eestisse paiskas, sattus üks neist elama Põlvasse, teine Valka. Siin said neist kolleegid. Kahekesi aitavad nad politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuris sadadel saatusekaaslastel Eestis jalad alla saada. Olgu või ajutiselt.

«Võrus toob inimene mulle omatehtud küpsiseid. Neil pole siin sugulasi, sõbrad on Ukrainas, teistes maades. Ta tuleb ja räägib ja ma näen, et tal saab kergem. Tänab mind. Oeh, aga mul on selliseid naisi palju,» ohkab Nataliia Tkachenko.

Põlvas elav Nataliia töötab eelmise aasta maist politsei- ja piirivalveametis omamoodi sideohvitserina siinsete Ukraina sõjapõgenike ja Eesti riigi vahel. Ta aitab Põlvas ja Võrus elukoha leidnud põgenikel suhelda ametkondadega, täita dokumente ning selgitada ukrainlastele Eesti elu eripärasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles