GALERII Kivipiiret ramminud veokist lekkis tänavale enam kui 100 liitrit kütust (1)

Tomi Saluveer
, reporter
Uuendatud 5. veebruar 2024, 14:45
Copy

Valga spordihoone juures libises reede lõuna ajal veok vastu tänava ääres olnud kivipiiret ning sõiduki viga saanud kütusepaagist lekkis maha enam kui sada liitrit diiselkütust.

2. veebruaril kell 12.33 teatati, et Valgas J. Kuperjanovi tänaval libises veok vastu äärekivi, selle kütusepaak sai viga ning hakkas lekkima.

Kohapeal käinud keskkonnaameti Valgamaa järelevalvebüroo juhataja Tanel Tiiratsi sõnul sõitis libisemise järel vastu kivi sõitnud ning viga saanud veok Valga spordihoone esisele platsile. «Autojuht vigastas veoki paaki seega enne platsile sõitmist, aga sõitis siiski alla platsile välja, kuhu siis ka kütus maha lekkis," täpsustas ta.

«Sündmus juhtus asfalteeritud platsil, mis oli omakorda veel ka jääga kaetud – keskkonnale seega kahju ei sündnud,» kinnitas Tiirats. «Päästeamet kogus anumatesse kokku suurema osa kütusest, mis maapinnale tilkus. Samuti puistasid päästjad absorbenti sellele kütusele, mis kihina veel jää peale jäi. See kütus sai seega samuti kokku kogutud ning keskkonnale ohtu ei olnud.»

Tiiratsi sõnul keskkonnaamet õnnetusjuhtumite puhul kedagi ei karista. «Sellised asjad ikka juhtuvad,» tõdes ta. «Nagu ma autojuhi jutust aru sain, siis läks veok libisemisse ja libises vastu maakivi, mis muljus kütusepaaki.»

Päästeametil õnnetus Tiiratsi sõnul kütusepaagile kohe vann alla panna ning enamus kütusest koguti sel moel eraldi kokku. «Tartust tuli kohale ka ettevõtte juhataja, et autojuhti aidata ning probleemi lahendada,» lisas ta.

Päästjad kogusid kütust vanni ja ämbritesse ning valasid hiljem ümber suuremasse vaati. Kokku koguti umbes 120 liitrit kütust. 20 ruutmeetrisele alale maha voolanud reostus kaeti absorbentainega. Jäätmete teisaldamine jäi veoki omanikettevõtte korraldada. Olukorra fikseeris kohale tulnud keskkonnaameti inspektor.

Sündmuskohal oli veel ka esmaspäeval tunda diisli haisu. «Õnnetu veokijuht,» kommenteeris kohalkäinu. «Selles kohas on libe kallakuga tee ning väga salakaval terava servaga betoon.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles