Valga läheb kergliiklustee ehitusega uuele katsele (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tartu tänavale rajatav kergliiklustee algab Valga kesklinnast Ramsi vesiveski juurest ning viib välja linna piiril asuvate tanklateni.
Tartu tänavale rajatav kergliiklustee algab Valga kesklinnast Ramsi vesiveski juurest ning viib välja linna piiril asuvate tanklateni. Foto: Tiit Loim

Kergliiklustee ehitus Valgas Tartu tänaval, mis varem kõrge hinna tõttu tegemata on jäänud, on taas plaani võetud. Vallavolikogu garanteeris oma istungil selle tarbeks poole miljoni eurose omafinantseeringu.

Tartu tänav on üks Valga suuremaid tänavaid, ent jalakäijatele ja jalgrattaga liiklejatele seal häid liikumisvõimalusi seni pole.

«Linna piirist on kergliiklustee peaaegu Väikese Emajõeni juba aastaid olemas. Õnnetus olukorras on aga Tartu tänav, mis on üks Valga peatänavaid ja millel puudub kergliiklustee,» on nentinud Valga valla ehitus- ja planeerimisteenistuse juht Urmas Möldre. «Pole isegi kõnniteed, inimestel on seal käia väga kehv. Seepärast ei ole seal ka rataste ega muude kergliiklusvahenditega liiklejaid eriti palju. On ainult teepeenar ja kahel pool kraavid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles