Kalvi Kõva uus tulemine

Arved Breidaks
, reporter
Copy
17. aprill 2023 oli Kalvi Kõva jaoks see kuupäev, mil tema kuhtuma hakanud poliitikukarjäär uuele tõusule keeras. Mõjukate tabeli esikolmikusse jõudmine näib seda hinnangut toetavat.
17. aprill 2023 oli Kalvi Kõva jaoks see kuupäev, mil tema kuhtuma hakanud poliitikukarjäär uuele tõusule keeras. Mõjukate tabeli esikolmikusse jõudmine näib seda hinnangut toetavat. Foto: Arvo Meeks

Kalvi Kõva (49) järsk sööst Lõuna-Eesti mõjukate tabeli esikolmikusse ja ühtlasi kerkimine piirkonna mõjukaimaks poliitikuks näitab, kui tähtis on poliitiku karjäärile kodu­kamara toetus. Poliitiku tuntus ja mõjukus ei tule mitte riigikogust, vaid inimestega «põllul» päevast päeva kohtudes ning suheldes.

Sotsiaaldemokraat Kalvi Kõva on riigikogu liikmena olnud mõjukate lõunaeestlaste tabelis selle algusest peale ehk aastast 2017. Mullu jaanuaris ilmunud tabelis oli tema koht 52, mis ilmselgelt viitas tuntuse mahakäimisele. Ent siis tuli pööre.

Kõva astus kõrvale eelmise aasta riigikogu valimistest ning läks kohalikule poliitikale panust tehes täispangale välja. See oli riskantne samm. Esimene katse koduvallas Rõuges võim võtta tal 2021. aasta kohalikel valimistel ju ebaõnnestus – tema nimekiri jäi opositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles