Kuldar Leis: mõjukas on ka suunanäitaja

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tartu 2024 juht ja ettevõtja, elupõline põlvakas Kuldar Leis ütleb, et tänavu on 90 protsenti tema päevatööst seotud kultuuriga.
Tartu 2024 juht ja ettevõtja, elupõline põlvakas Kuldar Leis ütleb, et tänavu on 90 protsenti tema päevatööst seotud kultuuriga. Foto: Arvo Meeks

Kui küsida SA Tartu 2024 juhilt ja ettevõtjalt Kuldar Leisilt, kas ta on tänavu jätkuvalt ettevõtja või pigem hoopis kultuuritöötaja, mõtleb ta esmalt pisut. «Kui ajaliselt võtta, siis kultuuritöötaja, sest 90 protsenti päevatööst olen kultuuriga seotud,» ütleb ta.

«See on nii vägev aasta,» lisab kümmekonna ettevõttega lähedalt või kaugemalt seotud elupõline põlvakas, kes börsile viinud mitu firmat. «Loomulikult ettevõtjana on keeruline, kui selline vahe sisse tuleb, aga oma ettevõtetes toimetavad tiimid kenasti edasi.»

Kuna Tartu 2024ga on tal palju tegemist, jäävad paratamatult ettevõtluses osad tööd tegemata või seisma. Ta on saanud hiljuti enda sõnul ägedaid pakkumisi, et midagi uut ühiselt tegemata hakata, kuid ta on neile seni ära öelnud, sest aega nendeks ei ole. Kultuuripealinna tegemised on praegu olulisimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles