Põlva Serviti võitis Viljandit ja haaras nädala teise võidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kõva võitlust näidanud Serviti ja Viljandi.
Kõva võitlust näidanud Serviti ja Viljandi. Foto: Laura Plakso / Eesti Käsipalliliit

Kuu esimest käsipalli meeste meistriliiga vooru jäi lõpetama laupäevane Põlva Serviti ja Viljandi HC matš. Sel nädalal meistriliigas ainsa kodumeeskonnana võitnud Serviti alistas Viljandi seisuga 30:24 (14:10).

Skoori avas Tõnis Kase ja moment hiljem sai käe valgeks ka Kristo Voika, tuues Viljandile avavärava. Kodumeeskond Serviti haaras juhtpositsiooni ja nii juhiti 7. minutil skooriga 5:2. Ent edumaa ei püsinud vankumatuna ning Viljandi vähendas vahelduva eduga vahemaad: 10. minutil oli üheväravaline vahemaa ning 15. minutil 2-väravaline seisuga 8:6 Servitile.

Paar minutit hiljem viisid Arturs Meikšansi ja Hendrik Varuli väravad Serviti 10:6 ette. Kuigi Viljandi jõudis vahepeal taas 2 värava kaugusele viigist, võitis Serviti esimese poolaja 4-väravalise eduga, numbriteks 14:10.

Teise poolaja algul tõid Kristjan Kooviti, Aleksander Pertelsoni ja Hendrik Koksi väravad Viljandi 3 värava kaugusele viigist, seisuks 13:16. Jürgen Rooba ja Alfred Timmo väravate toel kogus Serviti hoogu ja 42. minutiks juhiti mängu 22:16. Veel 49. minutil 9 väravaga juhtinud Serviti edu hakkas kahanema, kui Viljandi tegi spurdi, mille tagajärjena oli 54. minutiks seis 28:23 Servitile. Lõpuvile kõlades oli seisuks 30:24, mis kuulutas kohtumise võitjaks Serviti.

Resultatiivseimad Serviti mängijad olid Jürgen Rooba 8 väravaga ja Tõnis Kase 6 väravaga. Viljandi suurimaks väravakütiks osutus Hendrik Koks 9 väravaga.

«Mäng algas hästi, saime kohe kaitse korralikult toimima ja ka Eston (Varusk – toim) tegi väravas head tööd. Teisel poolajal lagunes veidi kaitse ära ja Viljandi sai joone pealt mõned lihtsad väravad,» analüüsis Tõnis Kase. «Üldiselt oli hea mäng ja kõik võitlesid kõvasti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles