FOTOD Ihamarus tervitati rohelise puudraakoni aastat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Idamaades algas eelmise laupäeva esimesel tunnil rohelise puudraakoni aasta. Kanepi vallas Postitee ääres elavad Terje ja Aivar Täpsi on looma-aastate alguse puhul korraldanud selle sündmuse tähistamist nüüdseks 11 korda. Et peremees on tuntud gongide ja helikausside mängija, siis on loomulik, et nende idamaist päritolu instrumentide kasutaja peab lugu ka muudest sealsete rahvaste traditsioonidest.

Laupäeva õhtul toimuski Ihamaru külakeskuses draakoniaasta alguse kontsert-riitus. Kokku oli tulnud rohkem kui 30 huvilist üle Eesti. Sündmus koosnes kolmest osast. Esiteks umbes tunnipikkune meditatiivne kontsertseanss gongidel, kristall-helikaussidel ning muudel naturaalsete helide tekitajail, nagu tuulekellad, vihmapillid ja erinevad trummid.

«Tegemist oli lamamiskontserdiga, millel enamik kuulajaid osales kaasatoodud joogamattidel soojal külakeskuse põrandal pikutades. Sest gongihelid on osalt justkui helimassaaž, mida tunnetada võimalikult lõõgastunud seisundis,» rääkis Aivar Täpsi.

Õhtu algul oli külalistele antud ülesanne kirjutada kohapeal jagatud paberitele oma tänud lahkuvale jäneseaastale ning salasoovid uueks aastaks. Pärast kontserti läks rahvas õue, kuhu süüdati väike lõke. Selle ümber tervitati uut aastat ja lauldi saabunud draakoni ja enese terviseauks. Lõpuks viskas iga osaleja oma soovidelehe lõkkesse, et edastada kirjapandu universumile.

Õhtu lõppes ühise söömaajaga, mille menüü oli suures osas koostatud Põhja-Hiina maitseid ja uusaastatraditsioone silmas pidades, lisas Täpsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles