Suvelavastuses löövad kaasa ka harrastajad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tegevus toimub Vastseliina linnuses.
Tegevus toimub Vastseliina linnuses. Foto: Arved Breidaks

Vastseliina piiskopilinnuses esietendub tänavu suvel Erkki Koorti raamatu «Salakuulaja Vastseliinas» põhjal valminud suvelavastus.

«See lugu viib meid ühte 14. sajandi alguse suvepäeva, mil Vastseliina piiskopilinnuse müüre asusid ründama Pihkvast saadetud vibukütid,» tutvustas lavastuse tagamaid piiskoplinnuse keskaja elamuskeskuse tegevjuht Ivar Traagel.

«Peategelase Markuse toob linnusesse selge ülesanne. Kagu-Eestis Liivimaa piire kaitsnud Pugola salka on tabanud reetmine ning mees peab leidma süüdlase. Kas süüdlane leitakse või mitte, millistesse sekeldustesse noormees oma katsumustel satub ning kas meeltesegadust võib tekitada ka mõni ootamatu armumine, seda tuleb oma silmaga vaatama tulla,» lisas linnuse­isand Traagel.

Suvelavastus on koostöös Võru vallavalitsusega osa Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 programmist. Kultuuripealinna kunstilise kontseptsiooni «Ellujäämise kunstid» olulisemad väärtused on omapärasus, jätkusuutlikkus, ärksameelsus ja koos loomine. Kuna just kogukond mängib nende väärtuste tagamisel olulist rolli, on etenduse korraldustiim eesotsas lavastaja Tarmo Tagametsaga otsustanud leida 17. veebruaril Vastseliina piiskopilinnuses toimuval harrastusnäitlejate proovipäeval üles kohaliku kogukonna säravaimad tähed.

«Ootame proovipäevale kandideerima harrastusnäitlejaid, kes tunnevad rõõmu teatri tööprotsessidest ja usuvad teatri imedesse,» ütles Tarmo Tagamets.

Registreerimine proovipäevale kestab 14. veebruarini, selleks tuleb saata sooviavaldus piiskopilinnuse e-posti aadressile. Eile hommikuks oli enda osalemissoovist märku andnud 17 harrastusnäitlejat, kellest seitse on vanuses 14–17 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles