Piiril tabati mitu võltsitud dokumentidega isikut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Lõuna-Eesti piiripunktides peeti esmaspäeval kinni mitu isikut, kes esitasid kontrollijatele võltsitud dokumente.

Koidula piiripunktis kontrolliti teiste seas Venemaa kodanikku, kes soovis siseneda Eestisse. Mees juhtis autorongi, mis koosnes Eesti registris olevast veoautost ja Soome registris olevast haagisest.

Kontrolli käigus selgus, et juhi esitatud Soome registreerimistunnistus oli täielikult võltsitud. Võltsitud registreerimistunnistus võeti hoiule ja haagis paigutati tolliplatsile kuni originaaldokumendi esitamiseni. Mees koos veoautoga jätkas teekonda Eestisse.

Luhamaa piiripunktis kontrolliti Eestist väljumisel kaht Leedu autorongi, mida juhtis Valgevene kodanik. Mees esitas piirivalvuritele Leedu sõiduki registreerimistunnistuse ja Leedu haagise ajutise registreerimistunnistuse.

Selgus, et sõidukil puudus kindlustus ning Leedu haagise ajutine registreerimistunnistus oli võltsitud. Dokumendiekspert koostas võltsitud dokumendi kohta dokumendi uurimise akti ja edastas info uurijatele.

Sealsamas kontrolliti ka veel teist Leedu autorongi, mida juhtis Valgevene kodanik. Selgus, et juhi esitatud veoki registreerimistunnistus oli võltsitud, registreerimine oli peatunud ning sõidukil puudus kindlustus. Dokumendiekspert koostas nendegi võltsitud dokumentide kohta uurimisaktid ja edastas info uurijatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles