Maanteed püsivad jäävihma tõttu libedad

Lõuna-Eesti Postimees
Uuendatud 13. veebruar 2024, 17:50
Copy
Talviselt libedad teeolud Võrumaal.
Talviselt libedad teeolud Võrumaal. Foto: Arved Breidaks

Teisipäeva pärastlõunal jätkub Eestis lume, lörtsi ja jäävihma sadu. Maanteed on jätkuvalt väga libedad ja mitmel pool ka lumised, teatas transpordiamet.

Paljud kõrvalmaanteed ning väiksema liiklussagedusega teed on kaetud jääga ja raskesti läbitavad. Ainult Virumaal on suuremad maanteed kuivad või soolaniisked ja sõidutingimused on seal head. Õhutemperatuur on 0..-5 kraadi.

Ilmaprognoosi järgi õhtul ja öösel sadu jätkub, sajab lund ja jäävihma ning teekatted püsivad libedad, paiguti võib esineda ka tuisku. Jätkuvalt on Ida-Virumaal saju võimalus väike, teeolud püsivad seal head. Õhutemperatuur jääb -2..-7 vahele.

Transpordiamet pikendas jäävihma ja libeduse tõttu rasketest ilmaoludest tingitud erilist hoolderežiimi Saare, Pärnu, Viljandi, Tartu, Valga, Võru ja Põlva maakondande riigiteedel 14. veebruari kella 13ni.

Maanteede korrashoiuks kasutatakse kõiki olemasolevaid ressursse, kuid teede nõutav seisunditase ei ole kõikjal tagatud. Kõrvalmaanteed ning väiksema liiklussagedusega teed on jätkuvalt kohati ülilibedad ja raskesti läbitavad. Võimalusel vältida liiklemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles