PILDID Valgamaa kutseõppurid võtsid liumäel isetehtud sõidukitega mõõtu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Valgamaa Kutseõppekeskuse õpilased ja õpetajad tähistasid vastla- ja sõbrapäeva väljasõiduga Lüllemäe suusamäele, kus omameisterdatud sõidukitega pikimat liugu jahiti. Sellega taastas kool enam kui kümne aasta taguse traditsiooni, sest viimane isetehtud sõiduvahendite võistlus toimus aastal 2013.

«Kelkude ehitamisel olid noored väga leidlikud, palju võis näha taaskasutust, kus uus sõiduriist valmis vanadest suuskadest, kelkudest, rehvidest või muudest materjalidest. Kasutati ka vanu kanistreid, plastiktoole ja stangesid ning rõõmu tegi, et võistkonnad leidsid võimaluse leiutis oma erialaga siduda, mootorsõidukitehnikud keevitasid, logistikud kasutasid euroaluseid ja tislerid ehitasid puidust kelgu,» rääkis spordipäeva korraldanud Valgamaa Kutseõppekeskuse mootorsõidukitehnikute õpetaja Siim Villemson.

Seekord läks rajale kolmteist võistkonda, igas kolm-neli liiget. Pikima liu ja auhinnaks välja pandud rändkarika saavutas võistkond Õpilasesindus, mille liikmed Karel Lillipuu, Berit ja Birgitte Kärgenbergi ning Kevin Raidla sõnul oli tegemist nende elu mugavaima sõiduga – nimelt sõideti mäest alla voodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles