Valitsus kiitis heaks pikaajaliste haigete töötamise

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Terviseminister Riina Sikkuti sõnul on põhieesmärk vältida raskemalt haigestunute püsiva töövõimetuse teket.
Terviseminister Riina Sikkuti sõnul on põhieesmärk vältida raskemalt haigestunute püsiva töövõimetuse teket. Foto: Arvo Meeks

Valitsus saatis riigikogusse eelnõu, mis võimaldab patsiendil jätkata kahest kuust pikema haiguslehe ajal töötamist osalise koormuse või kergemate tööülesannetega ning saada töötasu.

Tervisekassa ja tööandja maksaks pikaajalise haiguse ajal töötajale tema haigestumise eelse töötasu võrdsetes osades. Eelnõu on plaanitud jõustuma 15. aprillist.
Terviseminister Riina Sikkuti sõnul on põhieesmärk vältida raskemalt haigestunud inimeste püsiva töövõimetuse teket ja tööturult kõrvale jäämist.

«Pikaajalisest haigusest taastumine võib olla kiirem, kui pakkuda inimesele tema terviseseisundile sobivat tööd või lühemat tööpäeva või kohandada töökohta. Tegemist on vabatahtliku süsteemiga: see toimub raviarsti heakskiidul, vajadusel töötervishoiuarsti toel, patsient peab endas jõudu leidma ning see kõik peab sobima ka tööandjale,» selgitas Sikkut.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles