Kaks Põlvamaa kogukonda tõusid kodukooli kaitsele

Mati Määrits
, reporter
Copy
Ruusa kogukonna liikmed Kristiina Paabut (vasakult), Marge Trumsi, Kersti Murumets ja Tiit Kala enne koolimajja astumist
Ruusa kogukonna liikmed Kristiina Paabut (vasakult), Marge Trumsi, Kersti Murumets ja Tiit Kala enne koolimajja astumist Foto: Mati Määrits

Räpina valla juhtide plaan sulgeda sügisest Ruusa põhikool ja muuta Mehikoorma põhikool kas kuue- või kolmeklassiliseks on mõlemad kogukonnad ajanud tagajalgadele. Kui 21 õpilasega Ruusal lepitaks kuueklassilise lasteaed-algkooliga, siis 17 õpilasega Mehikoormas seistakse jätkuvalt üheksa klassi eest.

Lõuna-Eesti Postimehe palvel pühapäeval Ruusa rahvamaja saalis vestlusringi kogunenud Räpina vallavolikogu liikmete Marge Trumsi, Kersti Murumetsa ja Tiit Kala ning koolis käivate laste vanemate Liis Künnise ja Kristiina Paabuti seisukoht oli ühene: Ruusal peab koolihariduse andmine jätkuma.

«Meil pole enam kauplust ega postkontorit ja kui ka kool kinni pannakse – kes tuleb siia kanti elama? Kas see ongi selle asja mõte, et maa jääb tühjaks?» rääkis Ruusa kooli vilistlaskogu juht Kersti Murumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles