Jaanuaris sõitis rongiga üle 607 000 reisija

BNS
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Ain Liiva

2024. aasta jaanuaris sõitis Elroni reisirongidega rohkem kui 607 000 reisijat, mis on aasta varasemast 5 protsenti enam.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas jaanuaris reisijate arv kõige enam tervikuna läänesuunal, 14 protsenti, teatas Elron. Idasuunal kasvas reisijate arv 4 protsenti, kõige enam aga Tallinn–Narva liinil, 12 protsenti.

"Jaanuari reisijate arvu on oluliselt mõjutanud 2. jaanuarist idasuunal jõustunud ajutised kiirusepiirangud, mis pikendasid paljudel puhkudel reiside kestust ning muutsid väljumis- ja saabumisaegasid. Taristuomanik AS Eesti Raudtee tuvastas 2023. aasta lõpul idasuunal 39 kõrgendatud riskiga ülesõidukohta, kus ohutuse kindlustamiseks kehtestati reisirongidele juuni lõpuni kehtivad ajutised kiirusepiirangud. Tapa–Tartu–Valga ja Tapa–Tartu–Koidula suundadel on kiirusepiirangute mõju reisijate arvule olnud tuntav ja reisijate arv on jaanuaris aasta varasemaga vähenenud 5 protsenti," märkis Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe.

Idasuuna ajutised kiirusepiirangud tõid kaasa sõiduaegade pikenemise, mis on liiniti erinevad. Näiteks Tallinn–Tartu liinil pikenes sõiduaeg sõltuvalt väljumisest 2023. aastal kehtinud graafikuga võrreldes 2–9 minutit, Tallinn–Narva liinidel 9–15 minutit, Tallinn–Aegviidu sõiduaeg jäi samaks.

AS Eesti Liinirongid on riigile kuuluv operaatorfirma, mis korraldab Eesti Raudtee AS ja Edelaraudtee AS-ile kuuluval raudteel reisirongiliiklust. 2023. aastal tehti Elroni rongidega 7,83 miljonit reisi.

Tallinna toimetus, +372 533 38403, majandus@bns.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles