Hummuli kooli- ja lasteaiapere tähistas vabariigi aastapäeva piduliku vastuvõtuga

LEPM
Copy
Hummuli kooli- ja lasteaiapere tähistas vabariigi aastapäeva piduliku vastuvõtuga.
Hummuli kooli- ja lasteaiapere tähistas vabariigi aastapäeva piduliku vastuvõtuga. Foto: Hannely Luik-Stogov

22. veebruari õhtul korraldati Hummuli mõisasaalis Eesti Vabariigi 106. sünnipäeva puhul kooli- ja lasteaiapere pidulik vastuvõtt kätlemistseremooniaga, millele järgnesid pidulik kontsert ja koolipere valmistatud suupistete nautimine.

Tõrva valla haridusreformi tulemusena toimetavad alates käesoleva õppeaasta sügisest Hummuli mõisahoones ühtse perena lasteaed, kool, noortekeskus, külakeskus ja raamatukogu. Sügisel, õppeaasta eesmärke ja plaane tehes, arutlesime selle üle, kuidas meie väiksus endi kasuks tööle panna. Sündis idee EV aastapäeval tavapäraseks kujunenud lasteaia ja kooli aktused ära jätta ning korraldada vastuvõtt, kuhu on oodatud ka vanemad.

22. veebruari hommik koolis algas suupistete valmistamisega. Õpilased, üheskoos õpetajatega, valmistasid kokku 500 suupistet: rebitud sealiha korvike päikesekuivatatud tomati toorjuustukreemi ja sibulamoosiga, munavõi mustal leival, mere tervitus kalaga, singi-kurgi võileivad ja kass Arturi kook kamaga. Suupistete valmistamisel arutlesime toidukultuuri ja toidukunsti üle ning tegime ka ise toidukunsti. Koolikokk Galina valmistas imemaitsva mustikakoogi. Külakeskus tervitas kooli- ja lasteaiaperet kringlitega.

Kell neli pärastlõunal algas mõisasaalis pikal vaibal Eesti ja Tõrva kooli lipu all kätlemistseremoonia, mis kulges väga viisakas ja pidulikus meeleolus. Peo peremeheks ja perenaiseks olid õde-venda, Sipsiku rühma eelkooliealine Ronja ja 2. klassi õpilane Ain Kahro. Vastuvõtule tulid vanemad, õpetajad ja külalised, kes kõik olid veebruari hakul saanud õpilaste meisterdatud vastuvõtukutsed. Et kõik sujuks ja oleks nagu päriselt, toimusid eelnevalt arutelud etiketi reeglitest.

Hoolega sai ka kättpidi teretamist-õnnitlemist harjutatud. Meeleolu lisas peojuht, kes teadustas ja tutvustas peole saabunud külalisi. Hümn lauldud, andis peoperemees avakõneks sõna 3. klassi õpilasele Gert-Valter Türk´ile, kes oma kõnes kutsus kõiki külalisi olema hoolivad oma riigi suhtes, rõhutas, et Eesti turvalisus, kaitsmine ja püsimajäämise tagamine on meie kõigi ülesanne. Gert-Valter kõneles sellest, kui oluline on hoida oma sõpru, oma vanemaid ja lähedasi, hoida oma kodusid, et just kodust saavad lapsed, jõu kasvada õnnelikeks kodanikeks. Gert-Valter palus vanematel, õpetajatel ja külalistel anda endast parim, et meil, lastel, oleks turvaline lapsepõlv ning parimad teadmised ja oskused eelseisvaks eluks.

Järgnes pidulik kontsert, kus astusid üles kooli lauluansambel ja 5. klassi õpilased luulekompositsiooniga, Sipsiku rühm laulude ja luuletusega ning 2. klassi õpilane Mirell Orlov esitas kaks klaveripala. Toredat muusikaelamust pidulistele pakkus Tõrva Muusikakooli tervitus õpetaja Maie Kala juhendamisel. Kontserdi järel nautisime head seltskonda, maitsvaid suupisteid, külakeskuse kringlit ning koolikoka mustikakooki.

Kui pidu peetud ja peosaal koristatud, tulid peojuhi juurde paar Sipsiku rühma last, kes kallistasid ja tänasid korraldajaid toreda peo eest. Oli õpetlik, meeldejääv ja elamusi pakkuv ettevõtmine. Kas sellest saab traditsioon, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles