Umbusaldamine Setomaa volikogus päädib korruptsioonivastase koolitusega

Arved Breidaks
, reporter
Uuendatud 29. veebruar 2024, 19:43
Copy
Setomaa volikogu aseesimees Aarne Leima (kõnepuldis) ja esimees Urmas Sarja jäid neljapäeval oma ametisse.
Setomaa volikogu aseesimees Aarne Leima (kõnepuldis) ja esimees Urmas Sarja jäid neljapäeval oma ametisse. Foto: Arved Breidaks

Toimingupiirangu vastu eksinud Setomaa vallavolikogu aseesimehe Aarne Leima vastu kuu aja eest algatatud umbusaldusavaldus kukkus neljapäeval toimunud hääletamisel läbi, nagu ka volikogu esimehe Urmas Sarja umbusaldamine. Korruptsioonivastase seaduse paremaks tundmiseks korraldatakse volikogu liikmetele märtsis koolitus.

«Täna üritatakse jätta muljet, et midagi pole juhtunud, kõik on korras. Ei ole!» ütles umbusaldusavalduste üks algatajaid Arno Vares neljapäevasel volikogu istungil. «Toime on pandud seaduserikkumine. Volikogu peaks lähtuma seadusest ja ei saa lähtuda sellest, kui pikk on volikogu pink ega lähtuda sellest, kas sa oled opositsioonis või koalitsioonis.»

Arno Vares esitas 25. jaanuaril vallavolikogule kaks umbusaldusavaldust, kummagi all seisis nelja volikogu liikme allkirjad. Üks avaldus käis volikogu aseesimees Aarne Leima vastu, kes seotud isikuna osales eelmise aasta 28. detsembri istungil päevakorrapunkti arutelul ja hääletamisel, mis puudutas Määsi külas 50 aastaks tasuta hoonestusõiguse andmist MTÜ Luhamaa Nulga Priitahtlikud kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles